UNI Győr MÉLY-ÚT

Másodszor is legyőzték a Szekszárdot a rangadón

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2020.12.30. 09:55

Nagyon bekezdtek a győri lányok, aztán rendezte sorait a Szekszárd. Ám a végén ez is kevésnek bizonyult.

Villámrajtot vett a Győr a találkozó elején: 11-0-ás kezdéssel indítottak Iványi Dalma tanítványai. Az első negyed végén pedig kényelmes, 23-9-es előnnyel vonulhatott pihenőre az UNI MÉLY-ÚT.

A folytatásban aztán összekapta magát a Szekszárd, és elkezdte fokozatosan faragni a hátrányát. A nagyszünetre 38-31-gyel fordultak a csapatok.

Éppen a találkozó végére kerültek legközelebb a vendégek a házigazdákhoz (67-53), a vége azonban így is tizenegy lett közte:

UNI Győr MÉLY-ÚT – Szekszárd 75–64 (23–9, 15–22, 17–15, 20–18)

Győr, zárt kapuk mögött. V.: Győrffy, Tóth C., Minár.

UNI Győr: KIESEL 19, DOMBAI 18, DUBEI 10/3, Török Á. 4, MOMPREMIER 10. Cs.: Kéita, WENINGER 12/6, Barnai, Varga Zs. 2. Edző: Iványi Dalma.

Szekszárd: Theodoreán 2, Friskovec 6, Miklós, SKORIC 17/9, GOREE 10. Cs.: STUDER Á. 6, Gereben 2, Zele 7/3, KRNJIC 10, Bálint R. 4, Renczes, Szabó F. Edző: Djokic Zeljko.

Győzelmével a Győr azonos pontszámmal átvette a vezetést a bajnoki tabellán a Szekszárd előtt.

Iványi Dalma, az UNI Győr vezetőedzője: – Fontos volt a jó kezdés, mert magabiztosságot adott nekünk, a Szekszárdot pedig elbizonytalanította. A kulcsmomentumokban látszott is, hogy a nehézségeken nem tudtak átlépni. Mi koncentrációban és fizikálisan is sokat tettünk a sikerért. Döntő volt, hogy megint négy-öt játékos nyújtott extrát, valamint az is, hogy felszabadultan, veszítenivaló nélkül játszottunk.

Djokic Zeljko, ATOM KSC Szekszárd: – Nem nyitottunk jól, rosszul faultoltunk az elején. Mikor visszjöttünk a meccsbe, nem tudtuk bedobni semmit, nem volt vezér a csapatban, miközben a győrieknél megvoltak azok az emberek, akik pontosan voltak. Gratulálok a győrieknek, náluk volt extra teljesítmény, mint például Dombai Réka, akinek a mostani játéka olyan volt, mint Jordan fénykorában.

Dombai Réka (UNI GYőr): – Nagyot küzdöttünk, amit megbeszéltünk, ahhoz tartottuk magunkat. A harmadik negyedben volt egy kis megingásunk, de sikerült rendezni a sorokat. Jó mérkőzést játszottunk.

Studer Ágnes (Szekszárd): – Az első negyedet nem kezdtük jól, sok pontot kaptunk a festékből, pedig megbeszéltük, hogy erre figyeljünk. Így nem lehet egy ilyen győri csapat ellen kezdeni. Utána nagyjából egál meccs volt, de nem sikerült fordítanunk. A hazaiak ráadásul bedobták a ziccereiket.

Forrás: gyorikosar.hu

Tekintse meg a mérkőzésen készült képgalériánkat:

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #sport | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |