Második Euroliga-sikerére hajt az UNI Győr

Pécskai István Fotó: Nagy Gábor
2024.01.10. 11:25

Szerda este 19:30-kor (TV: M4 Sport+) a Basket Landes otthonában játszik a SERCO UNI Győr a női kosárlabda-Euroligában. A franciák ellen hazai pályán sikerült nyerniük a győrieknek, akik ma idegenben is a győzelem reményében lépnek pályára.

Az UNI Győr egy sikerrel és kilenc vereséggel a B csoport nyolcadik, utolsó helyén áll. Jó hír a Rába-parti gárda szurkolói számára, hogy Kristine Anigwe felépült sérüléséből, így az együttes a legerősebb keretével vághat neki a találkozónak.

,,Teljes csapattal utazunk Franciaországba. Lépésről lépésre fejlődik a csapat, ennek az egyik állomása a Landes ellen mérkőzés is. Reméljük, jól fogjuk venni ezt az akadályt. Kemény ellenfélhez utazunk, amelynek otthonában nehéz nyerni. Elsődleges célunk az Euroligában továbbra is, hogy fejlesszük magunkat” – jelentette ki Cziczás László, a győriek vezetőedzője.

Török Ágnes, az UNI Győr csapatkapitánya csak a győzelemmel lenne elégedett.

,,Itthon sikerült győzni a Landes ellen, ezt az eredményt szeretnénk megismételni Franciaországban is. Az biztos, hogy a naptári év elején megerősödtünk, hiszen Kristine Anigwe visszatért, és végre teljes kerettel tudunk kiállni az Euroligában is. Jó formában érezzük magunkat, és a Vasas elleni összecsapással remekül hangolódtunk a nemzetközi megméretésre. Az angyalföldiek elleni első félidő tempóját kell átmentenünk a Landes ellen is. Természetesen szeretnénk nyerni, a másik nagy célunk pedig, hogy a hétvégi Szekszárd elleni rangadóra fel tudjunk pörögni” – fogalmazott a kosaras.

Dombai Réka is bízik a sikerben.

,,Ha úgy játszunk, hogy azokat a figurákat és mozgásokat, amiket gyakoroltunk, maradéktalanul végre tudjuk hajtani, akkor győzhetünk” – bizakodott a kosárlabdázó.

Kapcsolódó témák: #euroliga | #kosárlabda |