Marozsán továbbjutott Sanghajban

Pécskai István Fotó: MTI/Illyés Tibor
2023.10.04. 14:04

A korábban Győrben teniszező, és a világranglista 2. Carlos Alcarazt legyőző Marozsán Fábián sikerrel vette az első fordulót a 8,8 millió dollár (3,2 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás tornán.

A világranglistán 92. magyar játékos a 64 közé jutásért vívott szerdai találkozón Arthur Rinderknech-sel (66.) csapott össze, pályafutása során először, és 7:6 (8-6), 6:2-es győzelmet aratott.

Rinderknech tagja volt februárban a magyarokat a tatabányai Davis Kupa-selejtezőben 3-2-re legyőző francia válogatottnak. Mindketten stabilan hozták az adogatásaikat, még egyenlő (40-40) állásig sem jutottak el 12 gémen keresztül, majd a rövidítésben Balázs György tanítványa játszmalabdát hárított, aztán a francia elrontott tenyeresét követően szettelőnybe került.

Az első felvonás kiegyenlített játékát jól mutatja, hogy mindketten 38-38 labdamenetet nyertek. A folytatásban a 23 éves magyar 1:1-nél kiharcolta a meccs első bréklabdáit, amelyekből a harmadikat értékesítette. Az egyre többet rontó Rinderknech megroppanni látszott, 4:2-nél ismét elbukta az adogatását, és Marozsán innen már könnyedén kiszerválta a mérkőzést, amely 1 óra 23 percig tartott.

A magyar teniszezőre a 64 között a 11. kiemelt ausztrál Alex De Minaur vár.

Kapcsolódó témák: #tenisz |