Sportolók köszöntése

Maratoni kajak-kenusokat köszöntöttek a Városházán

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2021.07.23. 13:17

A Városházán köszöntötte a moszkvai maratoni kajak-kenu Európa-bajnokságon kiválóan szereplő győri versenyzőket és felkészítő edzőjüket Radnóti Ákos.

A sportért is felelős alpolgármester elmondta, mióta dr. Dézsi Csaba András megbízta, hogy felügyelje ezt a területet is, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a kiemelkedő eredményt elért sportolók munkáját oklevéllel és egy kis jutalommal is elismerje.

A maratoni kajak legenda Csay Renáta párosban Európa-bajnoki címet nyert, érdekesség, hogy fia – Kolozsvári Brunó – ugyanitt ünnepelhetett aranyérmet az U23-as viadalon. Csay Renáta párja Czéllai-Vörös Zsófia volt a kajakban, aki egyéniben ezüst- és bronzérmet is szerzett.

„Pozitívum az, hogy a város támogat minket, nagyon örülünk ennek és annak is, hogy meg tudtuk védeni a címünket. Szerettünk volna egy nagyon jó pályát teljesíteni, ami sikerült is és ennek felettébb örültünk” – mondta a Győr Plusznak Czéllai-Vörös Zsófia.

A Graboplast Győri VSE versenyzője, Boros Adrián párosban és egyéniben is bronzérmet szerzett a moszkvai viadalon. Mivel a maratoni kajak-kenu nem olimpiai sportág, arról kérdeztük, nem gondolkodott-e még pályafutása során a váltáson, hogy ott lehessen az ötkarikás játékokon. „Mivel gyerekkorunk óta így nőttünk fel, nem tudom, hogy milyen egy olimpiai sportágra készülni. Az én genetikám a síkvízre, 1000 vagy 1500 méteres versenyre nem feltétlen jó, szóval, ha olimpiára szeretnék készülni, akkor valami más sportágat kellene kipróbálnom” – mondta mosolyogva a kajakos.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

Ha pedig olimpia, Balla Virág, Takács Kincső és Kopasz Bálint is kedden utazik Tokióba. Ők képviselik kajak-kenuban a győri színeket az ötkarikás játékokon.

Hogy mit várunk? Nyilván a realitást fogom mondani: érmet. Nagyon komoly munkát végeznek a lányok Szabados Krisztián irányításával, és Kopasz Bálint az édesanyjával. Nagyon hiszem azt, hogy ennek meg kell legyen az eredménye!” – hangsúlyozta Sztanity László, a Graboplast Győri VSE vezetőedzője.

Sztanity László vezetőedző mellett, Németh Balázs is vehetett át elismerést.

A remek maratoni hazai és nemzetközi eredmények után, hamarosan ismét győri sportolóknak lehet szurkolni, ezúttal az Olimpián.

Kapcsolódó témák: #kajak-kenu |