Győri Úszó SE

Magyar sikerektől hangos Monte Carlo

Fotó: GYÚSE
Győr+
2022.05.23. 18:03

Monte Carlóban kezdődött a Mare Nostrum körverseny-sorozat. A magyar úszóválogatott 11 versenyzővel képviselte hazánkat, összesen 10 éremmel tért haza a csapat, amelyből hetet győri úszók szereztek.

1994 óta rendezik meg a legnagyobb európai körversenyt, a Mare Nostrum sorozatot. A versenyeknek Spanyolországban Barcelona, Franciaországban Canet ad otthont, mellettük pedig fényűző körítéssel a monacói hercegség is rendez egy állomást.

Az állomások sorrendje évről-évre változik, idén Monte Carlo volt az első helyszín.

A magyar úszóválogatott 11 versenyzővel képviselte hazánkat, a csapat összesen 10 érmet szerzett, ebből hetet győri úszók szereztek.

Jakabos Zsuzsanna kétszer állhatott a dobogó legfelső fokára, 400 vegyesen és 200 pillangón egyaránt remek időeredménnyel nyert. Mindkét győzelme után vállalt még egy-egy nehéz versenyszámot (200m gyors, 200m vegyes). “Elégedett vagyok az első állomással, sőt, jobban sikerült mint vártam. Komoly visszajelzést kaptam az elmúlt hónapok munkájáról, jó úton járunk a felkészülésben. Hosszú évek óta járok a Mare Nostrum sorozatra, különleges és ritka élmény egy állomáson két aranyat szerezni, nem tudom valaha szerepeltem-e ilyen jól” – nyilatkozta Jakabos Zsuzsanna.

Sebestyén Dalma két ezüstjével és egy bronzérmével a magyar csapatban a legtöbb érmet szerezte, 400 vegyesen és 200 pillangón remek időeredménnyel ért célba, utóbbiban egyéni csúcsot ért el. A 200 méteres vegyes úszásban elért bronzérme különösen bravúros, tekintettel a körülményekre: a versenyszámot nem sokkal a 200 méteres pillangó döntője után rendezték meg. “Jó kis csata volt mindegyik versenyszámom. Most veszek részt először mindhárom állomáson, ez egy nagyon jó kezdet, boldog vagyok a 200 pillangón elért egyéni csúcsommal. Még soha nem jártam Monacóban, különleges hely, s számomra a három szerzett éremmel mindig is az marad” – foglalta össze Sebestyén Dalma.

Jakabos Zsuzsanna és Sebestyén Dalma. Fotó: GYÚSE

Szabó Szebasztián a monacói állomás jellegzetes “speed tournament” formátumában 50 pillangón és 50 gyorson is indult, emellett pedig kiváló időkkel 100 gyorson és 100 pillangón is bronzérmet szerzett. A gyakorlatban ez extrém sprint-sorozatterhelést jelentett, ami nagyszerűen szolgálja az idei világbajnokságra, Európa-bajnokságra is a felkészülést. “Komoly versenytársakkal sikerült összemérni az erőmet, az időkkel elégedett vagyok. Jó felkészülés a Vb-re és az Eb-re, megcsináltuk amiért jöttünk, megyünk tovább” – összegezte Szabó Szebasztián a versennyel kapcsolatos élményeit.

A GYÚSE úszóinak eredményei:
I. Jakabos Zsuzsanna 200m női pillangó
I.  Jakabos Zsuzsanna 400m női vegyes 
II. Sebestyén Dalma 400m női vegyes
II. Sebestyén Dalma 200m női pillangó
III. Sebestyén Dalma 200m női vegyes
III. Szabó Szebasztián 100m ffi gyors
III. Szabó Szebasztián 100m ffi pillangó

Nyitóképünkön Szabó Szebasztián. Fotó: GYÚSE

Kapcsolódó témák: #Győri Úszó SE | #GYÚSE | #úszás |