Hirdetés
Aranycsapat

Magyar állampolgárságot kapott Puskás unokája és dédunokája

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
MTI
2022.04.01. 21:16

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ünnepélyes keretek között adta át a dokumentumokat a Bozsik Arénában.

Hirdetés

“Mitől nagy egy nemzet? Ez kevésbé területfüggő, és kevésbé lakosságszámtól függ, még csak nem is a nyersanyagoktól vagy a katonai erőtől, hanem van egy ezeknél fontosabb mérőszám. Ez pedig az, hogy tudott-e egy nemzet legendát adni a világnak, aki nem csak a saját nemzetét tudta boldoggá tenni (…), hanem más nemzetek fiait és lányait is” – mondta beszédében a tárcavezető, miután a színpadon fogadták Isabela Damborena Puskast és Ane de Juan Damborenát.

Isabela Damborena Puskas és Ane de Juan Damborena (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Majd leszögezte, hogy az Aranycsapat legendás csatárának neve Magyarország szinonimájává vált, akit bármely nemzet polgárai örömmel idéznek az emlékezetükbe.

Hirdetés

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Puskás mindenfajta cím és hivatalos procedúra nélkül hazánk nagykövete volt a világban és az is a mai napig. Illetve hozátette: Puskás nem pusztán a világtörténelem mindmáig egyik legjobb futballistája volt, hanem egyben kiváló ember is, akit még a vetélytársak is a legnagyobb tisztelettel emlegetnek.

A miniszter végezetül aláhúzta, hogy Puskás Ferenc igaz magyar ember volt. “Még akkor is, ha a kommunista diktatúra ki akarta taszítani a magyarok sorából, mégis mindvégig haza akart jönni, és hazaszeretetét átörökítette az utódaira is” – fogalmazott.

Kapcsolódó témák: #sport |
likeold
a fb oldalunkat