Bajnokok Ligája

Magabiztosan győzőtt az ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.10.30. 17:02

Két idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzés után október 30-án, szombaton 16 órakor újra hazai pályán játszott a Győri Audi ETO KC. A svéd IK Sävehof volt Hansenék ellenfele a DELO EHF Bajnokok Ligája 6. fordulójában az Audi Aréna Győrben, a zöld-fehérek pedig magabiztosan győztek.

Eddig hatszor csapott össze a Győri Audi ETO KC a svéd együttessel, és minden alkalommal a Bajnokok Ligájában, és mindig a győri csapat hagyta el győztesen a játékteret. Legutóbb 2019. novemberével találkoztak a győri lányok a Sävehoffal, ekkor 9 góllal, 36 – 27-re győztek Svédországban. A legnagyobb arányú győzelmet az első összecsapás alkalmával érte el a zöld-fehér csapat, 2014-ben 17 góllal verték a szombati szombati ellenfelet. (2014.10.26. IK Sävehof – Győri Audi ETO KC 21 – 38).

A mérkőzés keretéből Faluvégi Dorottya, Crina Pintea és Veronica Kristiansen maradt ki. Ambros Martín a Schatzl, Háfra, Oftedal, Brattset, Ryu, Lukács hatossal és Leynauddal a kapuban kezdett. Az első gólt a vendégek szerezték, de az ötödik percben már két góllal vezettek Lukácsék (3 – 1). Remekül működött a győri csapat védekezése, és a 12. percben már öt volt az előnye a svédekkel szemben (9 – 4). A félidő utolsó tíz percére hat gólos győri vezetéssel fordultak a csapatok (12 – 6). A közönség fantasztikus megoldásoknak tapsolhatott, a magabiztosan játszó hazai csapat Amandine Leynaud védéseinek, a kőkemény védekezésnek és a gyors támadásbefejezéseknek is köszönhetően az első játékrészt 20 – 9-es győri vezetéssel zárta.

Az első félidő (Galéria: Vig Norbert)

A második félidőben Laura Glauser érkezett a győri kapuba, a gólgyártás pedig tovább folytatódott, és a 41. percben már tizenhárom góllal, 28 – 15-re vezetett a hazai csapat. A folytatásban is magabiztosan játszott az ETO, és parádés megoldásokkal kápráztatta el a közönségét. Az ötvenedik percben már 33 – 17-re vezettek Blohmék. Öt perc volt hátra a találkozóból amikor Anne Mette Hansen megszerezte a csapat harmincnyolcadik gólját, ami után húsz gól volt a két csapat között (38 – 18). Az ötvennyolcadik percben már negyvennél járt az ETO (40 – 18), a meccsen végül huszonkét gólos, 41 – 19-es magabiztos győri győzelem született.

Ambros Martín„Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményhez, a nagy különbség abból fakadt, hogy nagyon komolyan vettük az ellenfelünket. Játékosaimtól azt kértem, hogy végig koncentráljanak a mérkőzésen, mert a Sävehof már sok csapat játékát nehezítette meg. Örülök, hogy a lányok tudták ezt teljesíteni, és magabiztos győzelmet aratottunk.”

Linn Blohm: Különleges érzés volt, a volt csapatom ellen pályára lépni, hiszen ott nőttem fel. Tudtuk, hogy egy nagyon komoly ellenfél ellen kell játszanunk, hiszen sosem adják fel. Maximumon kellett teljesítenünk,  és ez ma sikerült is.”

Forrás: gyorietokc.hu

A második félidő (Galéria: Vig Norbert)