Magabiztosan győzött a Győri Audi ETO KC

Győr+ O. Jakócs Péter
2023.03.11. 18:59

A Győri Audi ETO hazai pályán 11 góllal győzött a női kézilabda NB I szombati játéknapján a Vác ellen.

Ambros Martín vezetőedző a Schatzl, Nze Minko, Haugsted, Broch, Gros, Győri-Lukács hatossal és Tofttal a kapuban kezdte meg a mérkőzést. A találkozó Toft védésével indult, majd Gros hetessel kezdte meg a gólgyártást (1-0). A 13. percben 9-6-ra vezetettünk, a félidő utolsó tíz percére fordulva Oftedal góljával 15-8-at mutatott az eredményjelző. Az első játékrész végül kilenc gólos győri előnnyel zárult (20-11).

A második harminc perc Hansen találatával kezdődött, és ezzel meg volt a közte tíz a mérkőzésen először (21-11). A negyvenedik percre fordulva 27-14-es győri fórt mutatott az eredményjelző. Negyed órával a vége előtt már harminc találatnál járt az ETO (30-18). Tartották több mint tízgólos előnyüket a győri lányok, és végül 36-25-ös győri győzelemmel ért véget a találkozó.

Győri Audi ETO KC – Praktiker-Vác 36-25 (20-11)

Ambros Martín: „Egy jó ellenféllel találkoztunk a mai napon. Megnéztem a Vác több nemzetközi mérkőzését, és el kell mondanom, hogy remek munkát végeznek ott. Elégedett vagyok azzal, amit láttam a csapatomtól, szerettünk volna magas hőfokon játszani. Furcsa helyzetben vagyunk, hiszen hozzászoktunk a szerda-szombat meccs menetrendhez, most pedig olyan időszak következik, amikor csupán heti egyszer lépünk pályára. Ez több feladatot jelent számunkra. Minden egyes mérkőzés minden perce fontos, hiszen ezekből tudunk tanulni.”

Linn Blohm: „Nagyon jó érzés volt újra pályára lépni Győrben a válogatott időszak után, olyan már számomra ez érzés, mintha hazaérnék. Mindennel egyetértek, amit Ambros Martín mondott a mérkőzésről. A mérkőzések kiemelten fontosak számunkra, oda kell figyelnünk minden pillanatban teljes mértékben. Elégedett vagyok mind a támadásunkkal mind pedig a védekezésünkkel.

Galéria: O. Jakócs Péter

Forrás: gyorietokc.hu