Női kézilabda

Magabiztos siker Dunaújvárosban

Fotó: Győri Audi ETO KC
Szigeti Sándor
2022.02.02. 19:29

Dunaújvárosban lépett pályára szerdán este a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

Az ETO a DVSC elleni győzelem után továbbra is százszázalékos mutatóval várta a következő magyar bajnoki összecsapást. Több hiányzó is akadt viszont a csapatban, amely végül szűk kerettel, tizenhárom játékossal érkezett meg Dunaújvárosba.

Rövid időn belül így is több gólos előnyt dolgoztak ki Ambros Martín tanítványai, amelyet az első félidő végéhez közeledve meg is tartottak. A csapatok 17-12-es győri vezetéssel vonultak pihenőre.

A folytatásban gyors gólváltást követően a mieinknek sikerültek jobban a támadás-befejezések: 22-15-ös állásnál a Kohász edzője, Vágó Attila kért időt, hogy rendezze a sorokat.

Az ETO azonban nem zökkent ki a ritmusából, olyannyira, hogy a második játékrész 11. percére tíz gólos lett a különbség (26-16). A következő percekben aztán érdemben nem változott a meccs képe: jó játékkal őrizte 9-10 gólos előnyét a Győr, miközben a Kohász nagy erőkkel próbálta faragni a hátrányát.

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia – Győri Audi ETO KC 26-36 (12-17)

Az utolsó tíz percnek hat gólos vezetés birtokában vágtak neki a mieink. (29-23). A Dunaújváros becsületére legyen mondva, nem adta fel a csatát, és próbálta gyorsítani a játékot. Ennek azonban több labdaeladás lett a vége, így nem tudtak közelebb zárkózni.

Az ETO kihasználta a vendéglátók kisebb a hibáit, akiknél az utolsó négy percben már a fiatalok is lehetőséget kaptak, így a találkozó végére ismét beállt a tíz gólos különbség.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |