Magabiztos győzelmet arattak az ETO férfi kézisei

Pécskai István Fotó: MekliZ Fotó
2023.09.02. 20:09

Sikeresen indult a 2023–24-es NB I B-s idény a Győri ETO UNI FKC férfi kézilabda csapata számára. Az élvonalba igyekvő zöld-fehérek a Magvassy Mihály Sportcsarnokban fogadták az Ózd gárdáját, és a félidei 13-7-es vezetést követően végül könnyedén, 30-19-re diadalmaskodtak.

Komoly célokkal vágott neki az NB I B új idényének a Győri ETO UNI FKC férfi kézilabda csapata, amely ebben a szezonban szeretné kivívni a feljutást az élvonalba. A másodosztály első fordulójában az Ózd együttesét fogadták hazai pályán a zöld-fehérek, akik alaposan megerősödtek a nyáron. Több tehetséges játékossal bővült a keret. Bencze József vezetőedző tanítványai a hathetes alapozást követően motiváltan várták a 2023–24-es szezon első tétmérkőzését.

A szakember az ózdiak elleni meccs előtt elmondta, nagy lendülettel és kitartással fognak kézilabdázni, mindent megtesznek majd a győzelemért. Az összecsapás elejére sokkal inkább a küzdelem, mint sem a szép játék volt jellemző. Az első győri gólra egészen az ötödik percig kellett várni, ekkor Paár Olivér törte meg a hazai gólcsendet. Először a 13. percben vette át a vezetést az ETO, amely a szünetre 13-7-es előnnyel mehetett az öltözőbe. Érzékeny veszteség volt a győriek számára, hogy Gerdán Tibor a 23. percben piros lapot kapott, így számára ideje korán véget ért a találkozó.

A második félidőre két sebességi fokozattal feljebb kapcsolt a hazai együttes, amely védekezésben végig nagyon magas szinten teljesített. Szerencsére a hazaiak játéka a második félidőben már támadásban is gördülékennyé vált, aminek köszönhetően a játékrész közepére már kilencgólos előnyt épített az ETO. Főként Mátés István volt elemében, aki hét találattal zárta a mérkőzést. Ő volt a meccs legeredményesebb játékosa, rajta kívül Kurucz Máté és Lang Zalán nevét lehet kiemelni, ők 4-4 gólt dobtak. A kapuban Pásztor Imre remekelt, a kapujára tartó lövések 44 százalékát védte.

Az ETO remekelt, kiszolgálta a közönséget, s végül fölényes, 30-19-es diadalt aratott.

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #kézilabda |