Magabiztos győzelmet aratott az ETO FC az első edzőmeccsén

Győr+
2023.01.07. 15:27

Első felkészülési mérkőzését játszotta az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ami a dunaszerdahelyi MOL Akadémián a szlovák elsőosztályban szereplő MFK Tatran Liptovský Mikuláš gárdájával találkozott, és fölényes győzelmet aratott.

ETO FC Győr – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4-0 (1-0)Ű
Gsz.: Lacza (26’), Keresztes (53’), Vitális (72’), Szabó T. (84’).
Dunaszerdahely, MOL Akadémia. V.: Batiz (Stofik, Choren).

ETO FC Győr: Kovácsik – Kiss Ba., Fodor, Szujó, Vincze, Toma, Kiss Be., Tuboly, Babati, Lacza, Borsos. Cserék: Ruisz, Kovács K., Papp M., Keresztes, Tamás K., Vingler, Vitális, Kiss M., Huszár, Óvári, Szendrei, Szabó T.
Vezetőedző: Tímár Krisztián.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Svacek – Popovic, Bedecs, Mihál, Zupa, Pavisic, Traoere, Stas, Vaclavik, Jendrisek, Fadairo. Cserék: Divis, Necas, Filinsky, Bartos, Gerat, Laura, Gazi, Vosko, Dungel, Huska, Groger.

A felkészülés első hetének lezárásaként a győri csapat a szlovák elsőosztályú MFK Tatran Liptovský Mikuláš gárdájával játszott edzőmérkőzést. A 11. percben Stas végzett el szabadrúgást veszélyes helyről, a sorfalon felperdülő labdát Kovácsik gyűjtötte be. Tíz perccel később Borsos futott el a jobbszélen, becselezte magát az ötösük, középre adását az utolsó védő tudta tisztázni. Az ezután következő jobboldali szögletre Fodor érkezett középen, majd kapásból lőtt, Svacek nagy bravúrral védett.

Az ETO a 26. percben szerezte meg a vezetést: Kiss Bence ugratta ki Borsost, akinek a centerezésére Lacza érkezett középen, majd lőtt a hálóba 1-0. Hat perccel később Stas érkezett egy jobboldali beadásra, lövése centikkel ment a zöld-fehér kapu mellé. A 40. percben Borsos elé pattant egy felívelt labda, a támadó egy pattanás után lőtt, a labda kevéssel kerülte el a kaput.

A második félidőben pályára lépett az ETO-ban Szendrei Ákos is, aki a DAC labdarúgójaként az előző szezont a MOL Fehérvár gárdájában töltötte, most pedig a győriekkel készül.

Az 52. percben Szendrei ugrott ki szép cselelle két védő között, majd a kapusba lőtt. Az 53. percben Kiss M. beadására Keresztes érkezett, majd a hosszúba csúsztatta a labdát 2-0. Három perccel később Vingler ugratta ki Huszárt a bal oldalon, aki egy átvétel után a kapu mellé lőtt. A 62. percben Kiss M. végzett el szabadrúgást huszonöt méterről, a rövid alsóba tartó lövést bravúrral védte az ellenfél hálóőre. Kilenc perccel később Óvári tálalt Vitális elé, aki egy higgadt csel után a hálóba gurított 3-0. A 73. percben Szendrei vett le egy beadást a tizenhatoson belül, majd az érkező Huszár elé passzolt, aki a kapu mellé bombázott. A 84. percben Szendrei ugrott ki a leshatáron, bement a tizenhatoson belülre, majd önzetlenül az érkező Szabó T. elé passzolt, aki magabiztosan értékesítette a ziccert 4-0.

Összességében fölényes és megérdemelt győzelmet aratott az ETO FC Győr az első felkészülési mérkőzésén a szlovák elsőosztályú gárda ellen. A folytatás jövő szerdán, a városi rivális Gyirmót ellen következik.

Forrás: ETO FC Győr Facebook

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #NB II |