ETO FC Győr

Magabiztos győzelem a szezonnyitón

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.08.12. 20:00

Lejátszotta idei első bajnoki mérkőzését az ETO FC Győr NB I-es női labdarúgócsapata, ahol az újonc Újpest ellen már az első félidőben tetemes előnyre tett szert, és magabiztos, 9-0-s győzelmet aratott.

ETO FC Győr – Újpest FC 9-0 (6-0)

Győr, ETO Stadion. V.: Bognár R. (Dévai, Tóth Cs.).

ETO FC Győr: Borok – Öreg (Fél P. 60’), Kaziupa, Savanya, Németh L., Süle (Sali 46’), Herczeg (Kern 60’), Khimych, Cameron (Petrovics 73’), Siklér (Malesevic 60’), Vida. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Újpest FC: Lengyel – Lipkovics (Bodor 71’), Hlavacska, Benkő (Fézler 83’), Véglás (Kreisz 46’), Kiss F., Szabó J. (Wittner 46’), Nagy Sz., Moldovan, Dénes, Léner. Vezetőedző: Oroszi Sándor.

Gsz.: Cameron (37’, 39’, 59’), Khimych (3’, 34’), Siklér (42’), Herczeg (45’), Vida (75’), Németh L. (79’).

A 3. percben Öreg beadását pörgette centikkel a kapu fölé a középen érkező Herczeg. Még ugyanebben a percben meg is szereztük a vezetést. Egy középre adott labdát Khimych magabiztosan lőtt a jobb felsőbe 1-0. Egy perccel később büntetőhöz jutottunk, ám Lengyel védte Siklér gyenge lövését. A 11. percben Cameron lépett ki a védők között, majd kevéssel lőtt a kapu mellé. A 21. percben Herczeg hozta nagy helyzetbe Siklér egy pontos beadást követően, ám támadónk kapásból fölé bombázott. A 34. percben Vida ment le gyönyörűen az alapvonalig, majd visszagurított az érkező Khimych elé, aki ismét kilőtte a jobb felsőt 2-0. Három perccel később egy bal oldalról elvégzett szögletet követően Cameron ugrott a legmagasabbra, aki közelről a hálóba bólintott 3-0. A 38. percben egy gyors kontrát vezettünk a jobb oldalon, Cameron ugratta ki Khimychet, aki a bal kapufát találta el. A 39. percben ismét Vida vittel le a labdát, majd középre adott, ahol újfent Cameront találta meg a labdával. Támadónk kapura fordult, majd a hálóba lőtt 4-0. A 42. percben ezúttal jobbról jött egy lapos beadás, amire Siklér érkezett, és a kapus lába mellett lőtte a labdát a kapuba 5-0. Az első játékrész utolsó percében Khimych verte meg a védőjét a jobb oldalon, majd centerezett, amire Herczeg érkezett, ő pedig közelről nem hibázott 6-0.

A második félidő elején többször is egy az egyben vezethettük a vendégek kapusára a labdát, ám nem sikerült a hálóba találni. Az 59. percben már sikerült a kapuba találni. Öreg ment el a jobb oldalon, majd gurított középre, ahol az érkező Cameron a védők között a kapuba kotorta a labdát 7-0. A 75. percben egy jobb oldali beadás Vidát találta meg, aki szépen fejelt a hosszúba 8-0. Egy perccel később Khimych beadására Petrovics érkezett a hosszú, ám fiatal játékosunk az oldalhálóba lőtt. A 79. percben Németh L. ugrott ki a leshatáron, a tizenhatos magasságában pedig, zavartalanul lőtt a kapus felett a hálóba 9-0. A 85. percben Kern külsővel elvégzett szabadrúgása a felső lécen csattant. Több gól már nem esett a hátralévő időben, csapatunk magabiztos győzelemmel kezdte a bajnokságot és készülhet a Szombathely elleni rangadóra.

Dörnyei Balázs: “Az eredménnyel elégedett vagyok, meg van a három pont, illetve kilenc gólt tudtunk szerezni, emellett egy újabb fiatal játékos be tudott mutatkozni ETO mezben Petrovics Petra személyében. Próbálok a pozitívumokra fókuszálni, és ezzel nagyjából a végére is értem. Jövő héten ez a dekoncentráció, ami jellemzett minket a mérkőzésen, már abszolút nem fog beleférni. Nagyon kevés dolog jött vissza abból, amit gyakoroltunk az elmúlt hat hétben. Igazából ösztönszerűen rúgtuk a gólokat, talán két olyan felépített akció volt, ami szép volt, és amit edzéseken gyakoroltunk. A játékon van még mit csiszolni, próbálom annak betudni, hogy az első mérkőzés izgalma benne volt a lányokban, emellett sok új játékos van a csapatban, nagyjából a keretnek a fele az volt, de úgy gondolom, hogy jövő héten már semmilyen kifogásunk nem lehet Szombathelyen.”

Galéria: O. Jakócs Péter

Szöveg: eto.hu