Női labdarúgás

Magabiztos ETO siker a Fehérvár ellen

Győr+ Fotó: eto.hu
2023.10.14. 17:29

A Simple Női Liga 7. fordulójában hazai pályán léptek pályára az ETO FC Győr női labdarúgói, ahol a Fehérvár ellen magabiztos, 5-0-s győzelmet arattak.

ETO FC Győr – Fehérvár FC 5-0 (1-0)
Győr, ETO Park. V.: Bognár (Colbers, Blum).

ETO FC Győr: Borok – Öreg, Kovács L. (Szabová 78’), Nagy F., Frajtovic, Süle (Kern 78’), Sali (Zágonyi 60’), Savanya, Vida, Semanova (Ladhani 60’), Vachter. Vezetőedző: Dörnyei Balázs. 

Fehérvár FC: Terestyényi – Bognár, Szabó B., Jánosi, Földvári, Kozma (Bors 81’), Farkas (Mindenszki 84’), Romanoczki, Kántor (Mihályi 81’), Szombati (Czvetnics 71’), Simon. Vezetőedző: Andorka Péter.

Gsz.: Kovács L. (39’, 64’), Vachter (68’, 90’), Süle (73’).

Összefoglaló:

Ezúttal a két Petra – Kocsán és Petrovics – nélkül szerepelt a hazai csapat, amely rögtön támadólag lépett fel, de előbb Nagy F., majd Süle lövése kerülte el kevéssel a kaput, Semanova és Vida lövését pedig a vendégek kapusa védte bravúrral. Az ETO fölénye a 39. percben érett góllá, egy szöglet után a kipattanó labdát Kovács L. húsz méterről lőtte a kapuba 1-0.

A fordulás után is folytatódott a győri mezőnyfölény, és a 64. percben Kovács L. huszonöt méteres bombája csapódott a léc alá 2-0. A 68. percben Vachter nagy szóló után talált a vendégek kapujába 3-0. A 73. percben szép támadást vezetett az ETO, aminek végén Süle huszonkét méteres lövése a felső lécről vágódott a gólvonal mögé 4-0. A végére is maradt egy győri találat, a 90. percben Vida jobboldali beadására remekül érkezett Vachter, aki közelről lőtt a kapuba 5-0.

Az esélyeknek megfelelően a zöld-fehérek játszott nagy fölényben, a vendégcsapat kizárólag a védekezésre koncentrált. Az ETO játékosai több nagy gólszerzési lehetőséget is elhibáztak, valamint a válogatott keretben is helyet kapó fehérvári kapus, Terestyényi is remek napot fogott ki. Az őszi nagy melegben lejátszott mérkőzésen magabiztosan gyűjtötte be a hazai csapat a három pontot, és 7 fordulót követően is hibátlanul áll a táblázaton. A lányok a következő fordulóban jövő pénteken a Haladás otthonában lépnek pályára.

Dörnyei Balázs: – Az első félidőben nagyon sok energiát fektettünk abba, hogy feltörjük a Fehérvár védekezését. Múlt héten nagyon kikaptak a Ferencvárostól, ezért most egy szervezett védekezéssel találtuk szemben magunkat. Szünetben néhány dolgot a helyére kellett tennünk, ez megtörtént, és ezután már futószalagon jöttek a helyzetek, nagyon jó szellemben futballoztunk. Pozitív dolog, hogy amit a félidőben kértem, az gyakorlatilag teljes mértékben teljesült. Munkás meccs volt, ahol végre megjelentek a felállt védelem elleni átlövések, gyönyörű gólokat szereztünk.

Forrás és fotó: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #Simple Női Liga |