Tokió2020

Madarász kiesett, Majoros továbbjutott

Fotó: MTI/Illyés Tibor
MTI
2021.07.24. 18:29

Madarász Dóra kikapott első mérkőzésén és kiesett míg Majoros Bence 4-0-ra megnyerte első mérkőzését az asztaliteniszezők tornájának szombati nyitónapján a tokiói olimpián.

 A Fővárosi Sportcsarnokban a magyar játékos ellenfele a negyedik olimpiáján szereplő, rutinos nigériai Offiong Edem volt, aki számottevő nemzetközi eredménnyel nem rendelkezett. A négyszeres Eb-bronzérmes Madarász azonban nem tudta érvényesíteni a papírformát, s a 34 éves Edem hat perc alatt szettelőnybe került.

A  magyar pingpongos a folytatásban úgy tűnt, magára talált, már 7-3-ra is vezetett, de a nigériai sorozatban öt pontot szerzett, és a második játszmát is behúzta.

A 26 éves Madarász a harmadik szettben is 8-8-ra állt és ezt is 11-9-re vesztette el, mivel továbbra sem találta Edem játékának ellenszerét, aki magabiztosan gyűjtögette pontjait a  szerváinál. A negyedik játszma 8-8-a után sikerült a szépítés, a várt fordulat azonban elmaradt, Edem az ötödik szettben 8-2-re elhúzott és 35 perc alatt megnyerte a meccset.

Női egyesben még a negyedik olimpiáján szereplő, kétszeres Európa-bajnok Póta Georgina áll asztalhoz Tokióban, ő vasárnap a 48 között kezd a svájci Rachel Moret ellen, aki az első fordulóban a brazil Jessica Yamodát verte 4-2-re.

Eredmény:
női egyes, 1. forduló (a 48 közé jutásért):
Offiong Edem (nigériai)-Madarász Dóra 4-1 (8, 9, 9, -9, 4)

Majoros Bence a szintén olimpiai újonc algériai Larbi Bouriah ellen lépett asztalhoz, de míg a magyar pingpongos pár nappal 24. születésnapja előtt játszhatta első ötkarikás mérkőzését, ellenfelének ez 38 évesen jött össze.

A mérkőzés tulajdonképpen az első szettben eldőlt, ebben Majoros egyetlen poént engedett az algériainak. A folytatás is hasonlóképpen alakult, a francia C’Chartres magyar játékosa végig kézben tartotta a meccset, Bouriah öt pontnál többet egyik szettben sem szerzett. A találkozó mindössze 22 percig tartott.

Majoros ellenfele a 48 között a 22. kiemelt dán Jonathan Groth lesz.

Eredmény:
férfi egyes, 1. forduló (a 48 közé jutásért):
Majoros Bence-Larbi Bouriah (algériai) 4-0 (1, 5, 5, 2)
Kapcsolódó témák: #asztalitenisz | #Magyarock | #Tokió2020 |