Ma este kiderül, kik voltak a tavalyi év legjobb sportolói hazánkban

Pécskai István Fotó: M4 Sport
2024.01.08. 15:16

Ma 19:30-kor rendezik az M4 Sport - Az Év Sportolója Gálát, amelyen a 2023-ban legsikeresebb magyar versenyzőket, edzőket és csapatokat díjazzák a Magyar Állami Operaházban.

A kategóriánként eredetileg 10-es listákat december 28-án szűkítették hármasra. A bő listára korábban több győri illetőségű sportoló is felkerült. Köztük volt a teniszező Marozsán Fábián, aki immáron az első számú játékosnak számít idehaza. Az egyéni sportágak csapatversenyében a világbajnoki ezüstérmes kajak kettes tagjaként Kopasz Bálint szerepelt a rangsorban, a csapatok között pedig a Győri Audi ETO, illetve a győrieket felvonultató női kosárlabda-válogatott is jelölt volt.

A szűkített listán a férfiaknál az úszó Kós Hubert, a labdarúgó Szoboszlai Dominik és a vízilabdázó Zalánki Gergő, míg a nőknél a vitorlázó Érdi Mária, az atléta Krizsán Xénia és a kerékpáros Vas Kata Blanka került a legjobb három közé.

Az év csapata (a hagyományos csapatsportágakban) a Ferencváros BL-döntős női kézilabdacsapata, a veretlenül és csoportgyőztesként Eb-résztvevő férfi labdarúgó-válogatott és a világbajnoki címet nyerő férfi vízilabda-válogatott, míg az egyéni sportágakban a férfi és a női kardválogatott, valamint a szintén világbajnok vitorlázóválogatott közül kerül majd ki.

Az év edzője címre Elek Gábor, a Bajnokok Ligájában döntős FTC női kézilabdacsapatának korábbi vezetőedzője, a díjat tavaly is elnyerő, már kétszer is az év edzőjének választott Marco Rossi, továbbá Varga Zsolt, a világbajnok férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az esélyes.

,,Ez egy nagyon fontos alkalom, egy igazán nagy presztízsű esemény. Ez érezhető abból, hogy a sportolók, a sportban dolgozók és a hétköznapi emberek is mennyire odafigyelnek arra, hogy kik lesznek az év sportolói a különböző kategóriákban – fogalmazott a ma este 19.30-kor kezdődő gálával kapcsolatban Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. A szakember hozzátette, a magyar sport évről évre kiugró eredményeket produkál, így volt ez tavaly is, amit jól mutat, hogy néhány kategóriában szinte megtippelhetetlen, ki lesz a győztes.

Kapcsolódó témák: #gála | #M4 Sport | #sportoló |