Lukics fontos gólokkal segítené NB I-be jutni az ETO-t

Pécskai István Fotó: eto.hu
2024.01.22. 19:15

Komoly erősítést hajtott végre a téli átigazolási szezonban az ETO FC. Az NB II második helyén álló zöld-fehér focicsapat szerződtette a korábban a Honvédban futballozó Nenad Lukicsot. A szerb csatár rendkívül motivált, barátsággal fogadták a csapattársai. Arról is beszélt a Győr+ Médiának, hogy nagyon tetszik neki a futball, amelyet az ETO játszik. Úgy érzi, a lehető legjobb helyre került.

Mivel győzött meg az ETO vezetése, hogy érdemes Győrbe igazolnod?
Komoly és ambiciózus célokat vázolt fel számomra a vezetőség a következő évekre. Fontos cél az első osztályba való feljutás, emellett minél több szurkolót vissza kell csábítanunk a stadionba. Nagy vágyam volt, hogy visszatérjek Magyarországra, és itt éljek a családommal. Ezek voltak a legfontosabb érvek.

Hogyan fogadtak a csapattársak?
Nagyon jó csapat fogadott, remek légkör uralkodik az öltözőben. Sok fiatal játékos van a keretben, akiken látszik, hogy szeretnének fejlődni, és egy szép karriert felépíteni. Keményen dolgozunk, hogy készen álljunk a szezon kezdetére!

Követted az ETO szereplését az elmúlt időszakban?
Megnéztem pár meccsét a csapatnak, miután megérkezett az ajánlat az ETO-tól, még jobban megismerkedtem a klubbal. Láttam, hogy a srácok nagyon jól játszanak, dominálnak a meccseken, és remélem, hogy én még ehhez hozzá tudok tenni a jövőben, hiszen célom, hogy hozzá segítsem a csapatot az első hely megszerzéséhez.

Mennyire fekszik a stílusodnak a rendszer, amelyben az ETO játszik?
Ez is egy oka annak, hogy ide jöttem… A vezetőedző stílusa – ahogy a játékot elképzeli – úgy gondolom, fekszik nekem, sokat ki tudok hozni ezáltal magamból. Természetesen a feladatom a gólszerzés és a gólok előkészítése, de remélem, hogy ezeken felül is az együttes segítségére leszel, és bízom benne, hogy sikeres szezont zárunk.

Milyen célokkal érkeztél a győri klubhoz?
Azért is jöttem ide, mert öt évvel ezelőtt hasonló helyzetben voltam, amikor Topolyára kerültem. Fél évet töltöttem a másodosztályban, szintén azért, hogy a feljutásban legyek az együttes segítségére, ami össze is jött. Miután feljutottunk, mindjárt az első évben európai kvalifikációs mérkőzést játszottunk. Remélem, hogy ezt újra átélhetem Győrben, mert az ETO komoly történelemmel bír és a szurkolók megérdemlik, hogy az első osztályban is meghatározó csapatuk legyen.

A Honvéd színeiben 61 bajnokin 28 gólt szereztél az NB I-ben. Hasonlóan eredményes futballra számíthatnak tőled a győri szurkolók?
Nagyon jó két szezonom volt a Honvédban. Minden sportoló életében természetes, hogy mindig többet akar, több tapasztalatot szerezni. Ismerem a mezőnyt, a játékosokat. Szeretnénk minél jobb lenni, de meccsről meccsre haladunk, és nem csak egyénileg, hanem csapatszinten is sikeres akarok lenni. A góljaimmal és gólpasszaimmal szeretném boldoggá tenni a szurkolóinkat!

Legutóbb Kínában futballoztál. Milyen tapasztalatokat szereztél az ázsiai országban?
Hat hónapot töltöttem Kínában, ahonnan nem túl jó tapasztalatokkal távoztam. Minden más Európához képest, ha valami itt fekete, az Kínában fehér… Összességében nem volt jó élmény, örülök neki, hogy vissza tudtam térni Magyarországra, boldog vagyok, hogy újra itt lehetek!

Terveid között szerepel, hogy ismét bekerülj a szerb válogatottba?
Nincs realitása a visszatérésemnek a válogatottba, Szerbiában nagyon jó és fiatal csatárok vannak. Többek között Mitrovics, aki a legtöbb gólt szerezte a nemzeti csapatban. Aztán ott van még Vlahovics, és rajtuk kívül is sok játékos van még a top 5 európai bajnokságban. Megtiszteltetés volt számomra, hogy részese lehettem korábban az együttesnek, de nagyon nehéz bekerülnie annak, aki nem kiemelkedő bajnokságban játszik. Természetesen sok sikert kívánok a következő Eb-n a szerb és a magyar csapatnak egyaránt.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |