„Gondoskodtak róla, hogy az első pillanattól otthon érezzem magam."

Lukács Viktória: Szeretném meghálálni a bizalmat

Fotó: gyorietokc.hu
Szigeti Sándor
2020.07.19. 19:15

A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának idei első sajtónyilvános edzése előtt sorban álltak érte az újságírók és a tévéstábok: új érkezőként mindenki Lukács Viktóriára volt kíváncsi. Az ötvennégyszeres válogatott, KEK-győztes jobbszélső a rivális Ferencvárostól igazolt Győrbe, és a célja egyértelmű: a Final Fourba szeretne jutni a Bajnokok Ligájában.

Elsőként is: Isten hozta Győrben!

Nagyon szépen köszönöm!

Milyenek az első benyomásai a városról, illetve a klubról?

A városról az, hogy Győr nem csupán szép, hanem nagyon hangulatos és szerethető hely. A mindig nyüzsgő Budapest után jólesik most ez a nyugodtabb környezet. A klub pedig… Sohasem gondoltam volna, hogy ilyen kedvesen fogadnak, és ilyen könnyen indul a beilleszkedés.

Az érkezés tehát jól sikerült. Na és a távozás? Mit szólt a váltáshoz például a családja?

Fővárosi lány vagyok, Budapesten születtem, ott is nőttem fel, de egy pillanatra sem próbáltak meg tartóztatni, mindvégig támogattak. Tudták, hogy olyan helyre jövök, ahol megvalósíthatom a céljaimat.

Kérem, mesélje el, milyen érzés volt először belépni az arénába úgy, hogy nem a vendég-, hanem a hazai öltözőbe érkezett!

Köszönhetően az elmúlt éveknek, a vendégöltözőbe akár csukott szemmel is betalálok (nevet), viszont az első nap tényleg nem tudtam volna, merre van a hazai (újra nevet). De nem így történt, természetesen körbevezettek, és megmutatták az egész komplexumot: a gyúróhelyiséget, a kezelőt, az irodákat, gondoskodtak róla, hogy az első pillanattól otthon érezzem magam.

És az új győri csapattársak? Hogy fogadták?

Kezdettől fogva mindenki nagyon kedves, a múlt heti balatonboglári edzőtábor pedig fantasztikus volt. Egyedül talán az angol nyelvtől tartottam egy picit. A Fradinál is vannak külföldi játékosok, de itt az öltözőben is mindenki angolul beszél, sokat kell használni az idegen nyelvet. Számítottam erre, ezért pluszórákat vettem, mielőtt idejöttem. Azt pedig már ennyi idő után is látom, amiről olyan sokat hallani: az Audi ETO-nál valóban fantasztikus a csapategység és a játékosok mentalitása. Azt hiszem, hosszú távon leginkább azzal tudom megszolgálni a mostani bizalmat, ha kőkeményen megdolgozom a klub további sikereiért.

Túl van már jó pár edzésen. Különbözik valamiben a munka Ferencvárosnál és a Győrnél?

Az erőnléti rész más: eddig itt Győrben délelőtt csak futás vagy kondi volt, a Fradinál mindkettő. A labdás edzés viszont majdnem ugyanolyan, kis különbségek vannak csupán a feladatokban. De igazából ez sem teljesen új, hiszen Danyi Gábor vezetőedzővel az utánpótlás-válogatottnál korábban dolgoztunk együtt.

A győri szurkolóktól érkeztek már visszajelzések?

Igen, sőt! Többen is írtak, örülnek, hogy itt folytatom. Mielőtt pedig elkezdődött volna a felkészülés, apukám újságolta, hogy létrehoztak nekem egy szurkolói oldalt a Facebookon a győri drukkerek. Remélem, szimpatikus leszek nekik. Azon leszek, hogy az legyek.

Mik a távolabbi célok?

Sosem titkoltam, hogy a Final Fourban szeretnék játszani. A Ferencvárosnál csodálatos éveket töltöttem, voltam magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, KEK-győztes, de a Bajnokok Ligájában érmet eddig még nem akasztottak a nyakamba.

És a legközelebbi tervek?

A legközelebbiek? Szeretnék végre minden dobozomból kipakolni. (Megint csak nevet.) A párommal ugyanis mostanra jutottunk el odáig, hogy teljes értékűen beköltözhető lett a lakás. Tényleg csak apróságok vannak hátra, és mindennel elkészülünk. Ennek már csak azért is örülök, mert így végre a kiskutyámat, Csokit is elhozhattuk magunkkal, akivel biztosan nagyokat sétálunk majd, és közösen fedezzük fel a várost.

NÉVJEGY: Név: Lukács Viktória. Született: 1995. október 31., Budapest. Posztja: jobbszélső. Mezszám: 22. Klubjai: Budapesti Spartacus (2005-2009), Pénzügyőr SE (2009-2010), Ferencváros (2010-2020), Siófok KC (2013-2014), Győri Audi ETO KC (2020-)Válogatottságainak száma: 54. Kiemelkedő eredményei: Magyar bajnok (2015), Magyar Kupa-győztes (2017), KEK-győztes (2012).

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |