Kézilabda

Lukács Viktória célja: Aranyérem a BL-ben, a bajnokságban és az MK-ban is

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2021.12.20. 12:26

Remek formában kézilabdázik a jelenleg zajló idényben Lukács Viktória, a Győri Audi ETO KC jobbszélsője. A magyar válogatott játékos célja, hogy a 2021–22-es idényben minden fronton, a hazai és a nemzetközi színtéren egyaránt diadalmaskodjon a győri csapattal.

A jelenlegi a második szezonod az ETO játékosaként. Hogy emlékszel vissza a kezdetekre, mennyire volt könnyű beilleszkedned?

Egyáltalán nem volt nehéz a beilleszkedés a csapatba. Sok játékost már ismertem a válogatottból, a többiekkel pedig ellenfélként találkoztunk több alkalommal is. Mindenki befogadó és segítőkész volt.

Milyen tapasztalatokat szereztél az első idényedben?

Nyilván új közegbe érkeztem, amit meg kellett szoknom, de ez egyáltalán nem ment nehezen. Ha valaki új helyre kerül, annak a váltás kihívásokat tartogat. Éppen ezért kellett kis idő, hogy felvegyem a csapat ritmusát. Azt gondolom, mindez jól sikerült. Habár nem minden célunkat értük el az előző szezonban, nem kell szégyenkeznünk.


Hogy értékeled a mostani szezont?

Veretlenek vagyunk, ez mindent elmond az eddigi teljesítményünkről. Büszke vagyok a csapatra, hiszen nagyon komoly ellenfeleket sikerült mind a hazai, mind pedig a nemzetközi színtéren legyőznünk. Nem volt egyszerű az ősz számomra, mivel Faluvégi Dorottya sérülése miatt szinte végig egyedüli jobbszélsőként szerepeltem. Be kell vallanom, elfáradtam, de úgy érzem, amit tudtam, megtettem a csapatért.


Hogy érzed magad Győrben? Szeretsz itt élni?

Nagyon szeretek, Győr egy élhető város.

Mivel töltöd a szabadidődet? Van valamilyen hobbid?

A szabadidőmet általában a párommal, a barátaimmal és természetesen a kiskutyámmal töltöm. Szeretünk nagyokat sétálni a városban.


Milyen célkitűzéseid vannak az elkövetkezendő időszakra?

Kis pihenő után folytatódik a szezon. Nagyon nagy menetelésben leszünk, ettől függetlenül azonban ugyanazok a célok érvényesek, amelyeket az idény elején közösen a csapattal és a klubvezetéssel kitűztünk. Minden fronton szeretnénk elsők lenni!


Tehát a Bajnokok Ligájában, a hazai élvonalban és a Magyar Kupában is az aranyérem megszerzése a csapat célja. Mi kell hozzá, hogy összejöjjön a triplázás?

Nagyon sok munka, munka és munka… Rengeteg mérkőzést játszunk, éppen ezért rengeteg időt töltünk együtt, jól ismerjük a másik gondolatait. Hiszünk egymásban és a csapat erejében is. Úgy gondolom, a siker titka az egység és a kimagaslóan erős csapatszellemünk lehet.


A válogatottal szerepeltél az idei tokiói olimpián. Milyen élményekkel tértél haza Ázsiából?

Ez volt életem első olimpiája, de remélem, nem az utolsó! Vegyes élményekkel értem haza, hiszen összességében a megszerzett hetedik hely sikert jelent a múltat tekintve, azonban nem volt egyszerű a torna. Az a miliő, amely az olimpián körbe vesz bennünket, életre szóló élmény volt. Nemcsak nekem, hanem a csapattársaimnak is.


Az ötkarikás játékok után a spanyolországi világbajnokságon is részt vettél. Négy győzelem mellett két vereség volt a nemzeti csapat mérlege, s a tizedik helyet sikerült megszerezni. Hogyan értékeled a szereplést?
Fiatal együttessel vágtunk neki a világbajnokságnak. Voltak jobb és rosszabb mérkőzéseink is. Van még mit tanulnunk, és van hova fejlődnünk, de úgy gondolom, jó úton indult el a csapat.


Augusztusban adtad hírül a közösségi oldaladon, hogy eljegyeztek. Plusz energiát ad a pályán, hogy boldog vagy a magánéletedben?

Mint az élet minden területén, úgy a sportban is fontos a kiegyensúlyozottság, aminek a nyugodt otthoni körülmények az egyik feltétele. Boldog vagyok a jelenlegi életemmel.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #kézilabda |