Luis Enrique a PSG új vezetőedzője

MTI
2023.07.05. 18:46

Luis Enriquét nevezték ki a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A párizsi klub szerda délelőtt jelentette be, hogy menesztette Christophe Galtier-t, a sajtó pedig biztosra vette, hogy a francia utódja a spanyol edző lesz. A futballklub korábbi közleménye szerint már a szezon végén értesítették Galtier-t, hogy a folytatásban nem tartanak igényt a munkájára. A tavaly érkezett szakember szerződése eredetileg 2024-ben járt volna le.

Az 53 éves Luis Enrique megbízatása 2025 nyaráig szól. Ezt megelőzően a spanyol válogatottat irányította, de tavaly decemberben távozott posztjáról, miután a nemzeti csapat már a nyolcaddöntőben búcsúzott a világbajnokságon. Enriquét először 2018-ban nevezték ki az ibériai együttes élére, a következő nyáron távozott lánya súlyos betegsége miatt, majd 2019 novemberében visszavette a kispadot a csapatot a távolléte alatt irányító Robert Morenótól. Kontraktusa tavaly év végéig szólt.

A játékosként 62 válogatottságig jutó Luis Enrique edzőként korábban az AS Romát, a Celta Vigót és az FC Barcelonát is irányította. Az új tréner támadó futballt és eredményeket ígért a szerda délutáni sajtótájékoztatón.

 “Remélem, trófeák megnyerésével tudom majd meghálálni a bizalmat, amit a klubtól kapok. Nem beszélek franciául, de már elkezdtem tanulni” – nyilatkozott az új vezetőedző. Elárulta, az egyeztetések az elejétől fogva gyorsan zajlottak. „Támadó futballt szeretnék, amely szórakoztatja a közönséget és legfőképpen jó eredményeket hoz” – tette hozzá.

Luis Enrique biztos abban, hogy sikerül olyan csapatot építenie, amit a PSG-szurkolók szeretni fognak. “El vagyok ragadtatva, hogy itt lehetek, hogy megismerhetek egy új nyelvet, egy várost, egy csodálatos országot” – mondta.

A PSG idén megnyerte története 11. bajnoki címét, de a Bajnokok Ligájában és a hazai kupában már a nyolcaddöntőben búcsúzott.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #labdarúgás | #PSG |