Luciano Vera: ,,Teljes szívemből küzdök az ETO-ért”

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.11.02. 18:07

Hamar közönségkedvenccé vált az ETO focigárdájában Luciano Vera. Az argentin jobbhátvéd a nyáron érkezett kölcsönbe a szlovák élvonalbeli DAC-tól a hazai NB II-ben szereplő zöld-fehérekhez, és gyorsan belopta magát a győri szurkolók szívébe. Vera nem ismer elveszett labdát, az első perctől egészen a lefújásig kettőzött erővel harcol csapatáért, ahogy mondani szokták, ,,felszántja a pályát".

Mit szólsz hozzá, hogy a szurkolók rövid idő alatt megkedveltek? Volt már, hogy a neved skandálták a lelátón.

Természetesen nagyon jólesik, hogy így viszonyulnak hozzám. Minden mérkőzésen igyekszem úgy futballozni, hogy rászolgáljak a szurkolóink bizalmára. Teljes szívemből küzdök az ETO-ért. Szerencsére kiváló a kapcsolatom a drukkerekkel. Ők a legfontosabbak, hiszen értük futballozunk. Nagy szükségünk van rájuk, óriási erőt ad számunkra a támogatásuk. Bízunk benne, hogy minél többen biztatnak majd bennünket a jövőben is a lelátóról.

Mi tartasz a legnagyobb erősségednek a pályán?

A gyorsaságomat és a küzdőszellememet. Emellett igyekszem intelligensen játszani, s a védőmunkám mellett a támadásokat is segíteni. Szeretnék gólt is szerezni. A Szeged elleni bajnokin volt egy nagy lehetőségem, de sajnos nem tudtam értékesíteni a helyzetet. Bízom benne, hogy legközelebb betalálok.

Hogy érzed magad Győrben?

Remekül. Szerencsére nem volt gondom a beilleszkedéssel, minden flottul ment. A csapattársaim és a klubnál dolgozók mindent megtettek azért, hogy minél hamarabb sikerüljön akklimatizálódnom. A legfontosabb persze, hogy jól megy az együttesnek a játék, és vezetjük a bajnokságot. Nagyon sajnálom, hogy a Debrecen ellen nem tudtunk továbbjutni a Magyar Kupában, de úgy érzem, azon a meccsen is megtettünk minden tőlünk telhetőt, és nem vallottunk szégyent.

A klub vezetése a szezon előtt kijelentette, hogy a csapat célja a feljutás az élvonalba.

Ezzel maximálisan egyetértünk mi, játékosok is. Az ETO nagy múltú klub, amelynek vissza kell verekednie magát a legjobbak közé. Minden meccsen a győzelem a célunk. Úgy érzem, a csapatunk egységes, a magyar és a külföldi játékosok között is remek a kapcsolat. Az edzéseken azért dolgozunk, hogy tovább fejlődjünk, s még jobban futballozunk.

Nagy segítséget jelent számodra, hogy egy nyelvet beszélsz Antonio Munozzal, az ETO spanyol vezetőedzőjével?

Igen. Hálás vagyok neki, hogy hitt bennem, és lehetőséget adott az ETO-ban. A mestertől sok segítséget kapok, remek a kapcsolatunk. Szeretek vele együtt dolgozni, s az eredmények bizonyítják, hogy jól végzi a munkáját.

Elégedett vagy azzal, ahogy a szezon eddig alakult?

Igen, hiszen vezetjük a bajnokságot. Ugyanakkor nem szabad megelégednünk azzal, amit eddig elértünk, továbbra is a legmagasabb szinten kell futballoznunk, hogy teljesítsük a céljainkat. A szezon még nagyon hosszú, sok mérkőzésünk van hátra. Muszáj minden találkozónkon a maximumot nyújtanunk, nem elégedhetünk meg kevesebbel.

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #labdarúgás |