Lőw Zsolt és a Chelsea a Real Madrid ellen a BL-ben

Pécskai István
2022.03.18. 14:09

A kontinens labdarúgó-szövetsége (UEFA) pénteken kisorsolta a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga negyeddöntőjének (és elődöntőjének) párosítását.

A legjobb nyolc között a magyar másodedzővel, Lőw Zsolttal rendelkező, címvédő angol Chelsea a spanyol Real Madridot kapta. Ezen kívül Manchester City–Atlético Madrid, Villarreal–Bayern München és Benfica–Liverpool párharcot rendeznek.

A legjobb négy között a Manchester City–Atlético Madrid ütközet győztese a Chelsea-vel vagy a Real Madriddal küzd meg. A másik ágon a Benfica vagy a Liverpool hazai pályán játssza az elődöntő első mérkőzését. Kisorsolták azt is, hogy a május végi fináléban melyik ág győztese lesz a pályaválasztó. A Benfica, a Liverpool, a Villarreal vagy a Bayern München lesz papíron a hazai csapat.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elkészítette az Európa-liga negyeddöntőjének és elődöntőjének párosítását is. A spanyol Barcelona és a német RB Leipzig, amelyet játékosként Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péterés Willi Orbán erősít, külön ágra került, előbbi a német Eintracht Frankfurttal, utóbbi az olasz Atalantával játszik a négy közé jutásért. Ezen kívül West Ham United (angol)–Olympique Lyon (francia) és Braga (portugál)–Rangers (skót) párharcot rendeznek.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Európa-liga | #labdarúgás |