Hirdetés

Lezajlott a Giro d’Italia 11. szakasza

Illusztráció: MTI/Mohai Balázs
MTI
2022.05.18. 20:50

Alberto Dainese nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny 11. szakaszát, amelyen Juan Pedro López ismét megtartotta az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót.

Hirdetés

Szerdán a Santarcangelo di Romagna és Reggio Emilia közötti 203 kilométeres táv várt a mezőnyre kategorizált emelkedő nélkül, mindössze 480 méter szintkülönbséggel. A nap első, kétfős szökését a táv fele után nem sokkal utolérte a jóváírás másodpercekben érdekelt mezőny. Ezután a belga Dries De Bondt indított magányos kísérletet, őt az egy kilométeres kapu előtt kicsivel érték utol a sprintvonatok.

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a kiváló felvezetést kapó, viszonylag korán indító francia Arnaud Démare ünnepelhet, ám az utolsó métereken hárman is megelőzték. Köztük Dainese, a DSM 24 esztendős olasz versenyzője, aki pályafutása első etapgyőzelmét ünnepelhette háromhetes viadalon. Másodikként a Reggio Emiliában 2017-ben diadalmaskodó kolumbiai Fernando Gaviria, harmadikként a Cofidis olasz versenyzője, Simone Consonni ért célba.

Hirdetés

Az összetett élcsoportja annyiban változott, hogy a részhajrában gyűjtött három másodperces időjóváírásának köszönhetően az ecuadori Richard Carapaz két pozíciót javítva előrelépett a második helyre. A magyarok közül Valter Attila (Groupama-FDJ) a mezőnnyel ért célba, Fetter Erik (EOLO-Kometa) 22, Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) 23 másodpercet kapott.

Eredmények: 11. szakasz, Santarcangelo di Romagna-Reggio Emilia, 203 km:
1. Alberto Dainese (olasz, DSM) 4:19:04 óra
2. Fernando Gaviria (kolumbiai, UAE) azonos idővel
3. Simone Consonni (olasz, Cofidis) a. i.
…85. Valter Attila (Groupama-FDJ) a. i.
…104. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 22 másodperc hátrány
…127. Peák Barnabás (Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) 23 mp h.

Az összetett élcsoportja:
1. Juan Pedro López (spanyol, Trek-Segafredo) 46:43:12 óra
2. Richard Carapaz (ecuadori, Ineos Grenadiers) 12 másodperc hátrány, Joao Almeida (portugál, UAE) azonos idővel
4. Romain Bardet (francia, DSM) 14 mp h.
…43. Valter 34:40 perc hátrány
…94. Fetter 1:30:34 óra hátrány
…135. Peák 2:12:17 ó h.

Csütörtökön a Parma és Genova közötti 204 kilométer vár a mezőnyre. A 3445,6 kilométer össztávú viadal – amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezték – jövő vasárnap a veronai időfutammal fejeződik be.

A nyitókép a verseny magyarországi szakaszán készült.

Kapcsolódó témák: #Giro d'Italia | #Kerékpárverseny |
likeold
a fb oldalunkat