Dubei Debóra örül a mesébe illő kezdésnek

Lendületben a győri lányok

Fotó: Győr+
Győr+
2021.01.16. 17:17

A bajnokságban eddig lejátszott tizenhét mérkőzéséből tizenötöt megnyert, és mindössze kétszer kapott ki az UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabdacsapata.

Iványi Dalma vezetőedző együttese a tabella második helyén áll, úgy, hogy a legutóbbi tizenegy alkalommal győztesen hagyta el a pályát. A játékosok abban bíznak, hogy megmarad a lendület, állandósul a kiváló játék, a csapat pedig a második helyről kezdheti majd a rájátszást. A zöld-fehérek válogatottja, Dubei Debóra nyáron érkezett Győrbe a Soprontól, rögtön az első győri idényében érmet ünnepelne.

Legutóbb nyáron, a Győrbe szerződésekor beszéltünk a válogatott edzőtáborában. Akkor még csak a terveiről tudott nyilatkozni, szerette volna minél előbb megismerni a várost és a csapattársait. Elégedett azzal, amit tapasztalt?

Elégedettebb csak akkor lehetnék, ha a hétköznapi élet a normál kerékvágásban zajlana, Nagyon a szívemhez nőtt a város, mondom ezt úgy, hogy a vírushelyzet miatt nem láthattam, tapasztalthattam meg mindent. Megszerettem Győrt, a csapatot pedig még inkább, mert eddig olyan szezonunk van, ami mesébe illő. Pozitív az összkép, és erről a csapattársaim is hasonlóan vélekednek. Fontos volt az első pár hónapban, hogy megbarátkozzam az új környezettel, a csapattársakkal. Az első pár hónap egy teljesen más életvitelt kíván. Mivel olyan személyiség vagyok, aki tud alkalmazkodni, a beilleszkedés is könnyen ment, és megtaláltam a közös hangot mindenkivel.

A bajnokságban óriási lendülettel menetel a Győr. Mernek nagyot álmodni?

Szerencsére egy hosszú, tizenegy meccses győzelmi szériában vagyunk, szeretném azt mondani, hogy az elején. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy könnyű volt ezeket a mérkőzéseket nyerni, hiszen voltak a sorban kemény rangadók. Az előző idények egyik legnagyobb riválisát, a Szekszárdot például oda-vissza legyőztük. A legfájóbb pont a Csata elleni idegenbeli vereség volt, de azt gondolom, hogy a szezon második felében ezt a botlást kijavítjuk, és a rájátszásnak a második helyről vágunk neki.

Milyen a közös munka Iványi Dalmával?

Az, hogy milyen szoros egységet alkotunk, nem is kérdés, hiszen még aki az irodában dolgozik, ő is a csapat része, velük, a szakmai stábbal, a játékosokkal közösen vagyunk egy kerek egész. Nagyon jó a hangulat a klubnál, nyilván ebben a legnagyobb rész a győzelmeknek köszönhető. Iványi Dalma, pályafutása, az ő személye a kosárlabdában pedig magáért beszél, amellett, hogy közvetlen ember és nagyon nagy tudással rendelkezik, amit át is tud adni nekünk. Dalma munkája meglátszik a csapaton, és reméljük, büszke ránk.

Dubei Debórára a válogatottban is fontos feladatok várnak az első néhány héten belül.

Februárban lesz egy buborékban rendezendő meccsünk Szlovákia ellen, Pöstyénben, ahol az Európa-bajnoki részvétel a tét. A sorsunk már nem csak a saját kezünkben van. Novemberben kikaptunk a Hollandoktól, tehát nem elég megnyerni azt a meccset, a másik találkozóra is figyelni kell. Reméljük, számunkra kedvezően alakul az az eredmény is.

Akkor akár énekléssel ünnepelne?

Igen, az nem áll távol tőlem, csapattársak előtt még vállalom is. Amikor kicsi voltam, úgy mutatkoztam be mindenkinek, hogy Dubei Debóra Franciska, színésznő. Nagyon szeretek énekelni is, de színpadra állni már nem. Sokszor mondták a csapattársaim is, hogy menjek el valami tehetségkutatóra, de szerintem nagyobb sikereket érek el a kosárlabdába. Soha nem mondom, hogy soha, ki tudja, egyszer lehet, hogy belevágok.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |