Legyőzték a Vasast a győri kosaras lányok

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.10.08. 18:48

A szombat 17 óakor kezdődő mérkőzésen a fővárosiak látogattak Győrbe. A mérkőzést a zöld-fehér mezes lányok nyerték meg.

Biztató előjelekkel várhatták a győriek az összecsapásnak, hiszen a Vasas elleni mérlegünk meglehetősen sikeres volt: eddigi 34 meccsből 33-at az SERCO UNI Győr nyert, és mindössze egyszer maradtak alul az angyalföldiekkel szemben (2019. december 21.: Vasas–UNI Győr MÉLY-ÚT 75–74). Annak a vereségnek ugyanakkor jelenleg az adott pikantériát, hogy a Vasas akkori edzőjét Földi Attilának, a győriekét Milos Pavlovicnak hívták. A szerb trénernek az állásába került akkor a fiaskó. Azóta Pavlovic a Vasas edzője lett, míg Földi Attila Győrben másodedző Cziczás László mellett. 

Cziczás vezetőedző a kub hivatalos honlapjának így nyilatkozott a meccs előtt: Kötelező a győzelem, de ezt egyáltalán nem lesz könnyű megszereznünk. A Vasas az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül, évről évre egyre jobbak. Rendkívül agresszív kosárlabdát játszanak, ezért minden koncentrációnkra szükségünk lesz, hogy ne érjen bennünket meglepetés. Szerencsére mindenki rendelkezésre áll, bizakodva várjuk a találkozót.

A győriek mesterének nem is kellett csalódnia, hiszen a SERCO UNI Győr végül 93-85-re diadalmaskodott a Vasas Akadémia ellen.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #SERCO UNI Győr |