Kézilabda

Legyőzték a Pécset a győri fiúk

2020_02_23_ETO Szese Pecs VSE 13
Győr+
2020.02.23. 20:36

Az NBI/B férfi felnőtt Nyugati csoportjában vasárnap a 13. fordulót tartották, amelyben az Agrofeed ETO SZESE a Pécsi VSE csapatát látta vendégül a Magvassy Mihály Sportcsarnokban.

A mérkőzést a Papp, Németh, Goór, Kovácsovics, Győri-Dani, Paár, hatosfal kezdte, kapuban Pulaival. Az elsőpercek gólzáporosra sikerültek, fej-fej mellett haladtak a csapatok, Paár kétszer, Goór és Schneider egyszer találtak az ellenfél kapujába.

Ugyanakkor a vendégek sem hagyták magukat és minden támadásukat góllal fejezték be. A kapuban Pulai is bravúrokkal segítette a győri védelmet, a vendégek azonban megléptek két góllal a tizedik percre. A játékrész feléhez érkezve már a zöld-fehéreknél volt az előny, Kovácsovics bombájával és Schneider szép egyéni megmozdulásával ekkor már 9-8-at mutatott az eredményjelző.

Érkeztek a SZESE cseréi, Czene és Fekete kapott játéklehetőséget Deáki mestertől. Egymás után többször is gyorsan tudott indulni az ETO a jó védekezést követően, ismét Paár jeleskedett (22. perc 13-9). Úgy tűnt az utolsó percekre elfáradt a vendég csapat, így könnyű gólokat szerzett a a SZESE: Győri-Dani akciógóljával, majd Schneider büntetőből szerezett találatával a félidei eredmény 16-13 volt.

A második játékrészre fiatal sort küldött pályára a hazai vezetőedző, Pappal és Paárral kiegészülve Vékony, Győri-Dani, Czene és Fekete kapott lehetőséget.

A fiatalos lendület vitte előre csapatot, a 37. percre már hat gólos előnyre tett szert a hazai csapat (21-15). Vékony és Czene is hatalmas bombákkal szállt be a meccsbe, Paár pedig ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta. 23-17-es állásnál a vendégek mestere kikérte a félidőben a második idejét is, bízva abban, hogy megtörheti a győriek lendületét. Azonban ez nem sikerült, a frissen pályára lépő Sokoray, Vékony és Czene is kapuba talált (46.perc 27-21).

Az utolsó negyedórában, Fekete és Bella is kettő perces kiállítást kapott, a hátrány ellenére azonban Sokoray, Fekete és Lakosy is kapuba talált (55. perc 32-26). Egymás után két hétméterest is hárított Pulai, így a vendégek nem tudtak öt gólnál közelebb férkőzni. Az utolsó öt percben, Mátés is pályára lépett, gólt ezúttal nem szerzett, tapasztalatot annál többet. A pontot az I-re Paár tette fel, a 35. győri gól megszerzésével beállította a végeredményt: 35-31.

Televíziós szerkesztő: Nagy Roland

Kapcsolódó témák: #ETO-SZESE | #kézilabda |