Kézilabda

Ellentétes félidők után győzelem az MTK ellen

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.05.22. 16:56

A címvédő Győri Audi ETO KC házigazdaként 33-21-re legyőzte az MTK-t a női kézilabda NB I szombati játéknapján.

Ambors Martín a Faluvégi, Kristiansen, Oftedal, Kari, Hansen, Fodor támadósorral és Leynauddal a kapuban kezdte meg a találkozót. A mérkőzés egy gyors győri találattal indult ám hamar átvette a vezetést az MTK együttese és az 5. percben 1-3-at mutatott az eredményező.

Megrázta magát Győr és a 12. percben Fodor góljával, már 7-6-ra vezettek, de a félidő végéig lőtávolban maradtak a vendégek.

Az első játékrész egy időntúli hetessel ért véget, amit Pál Tamara értékesített, így 16-15-ös győri vezetéssel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második játékrésztben Solberg váltotta Leynaud-t a kapuban, a védekezésben pedig Amorim vette át a vezér szerepét. Ennek is eredménye, hogy a 35. percben már négy góllal, 19-15-re vezetek Lukácsék. Az ETO remekül működő védekezését mi sem mutatja jobban, minthogy tizennégy perc után egy hétméteresből sikerült a játékrészben először bevenni Silje Solberg kapuját (24-16). Az 52. percben már tíz volt a különbség (28-18), ami a végére még tovább nőtt. Végül Hansen időntúli hétméteresével 33-21-re győzött a győri együttes a szezon utolsó előtt mérkőzésén.

Ambros Martín:

„Nagyon jó csapat ellen tudtunk játszani a mai találkozón, gratulálok az MTK csapatának. Sok problémát okozott nekünk az MTK, az első félidőben nem éreztük a távolságot és sok hibát követtünk el védelemben. Örülök, hogy ezek a problémák most jelentkeztek és úrrá tudtunk lenni rajtuk a pályán Jövő héten tovább dolgozunk a csapattal a részletek finomításán.”

Fodor Csenge:

„Az első félidő játékával nem lehetünk elégedettek. Nem úgy alakultak a dolgok, főleg a védekezésben, ahogy elterveztük. A félidőben megbeszéltük, hogy min kell javítani, ami sikerült is.”

Fotó: Vig Norbert

Forrás: gyorietokc.hu

Kapcsolódó témák: #Győri ETO KC | #kézilabda |