Légfegyveres Eb – Nem jutott négy közé a magyar vegyescsapat

MTI Illusztráció: Marcali Gábor
2024.02.29. 11:33

A Dénes Eszter, Péni István és a Mészáros Eszter, Pekler Zalán összeállítású magyar puskás vegyescsapat nem lesz érdekelt az éremmeccseken.

A puskás duók versengése két szakaszból áll, az első, úgynevezett rangsoroló részben a párok mindkét tagja 30 lövést ad le, majd a következő részben a rangsoroló első két helyezettje az arany-, a harmadikja és negyedikje pedig a bronzéremért vív különcsatát. Előzetesen a magyar csapat abban bízott, hogy a kettőből legalább az egyik duó érdekelt lesz az éremmérkőzéseken, ám ez végül egyik kettősnek sem sikerült annak ellenére, hogy Mészáros Eszter és Dénes Eszter is kiemelkedő formában versenyzett.

A 45 duó két körben teljesítette a 60 lövését, a magyarok pedig egyaránt a második csoportban kaptak helyet.

A mezőnyben Mészáros lőtt a leggyorsabban, ráadásul nem csupán gyorsan, hanem nagyon pontosan is, így végül egészen kiemelkedő, 316,3 körös eredménnyel zárt. A négyszeres Európa Játékok-győztes és már olimpiai kvótás Pekler Zalánnak azonban ezúttal nem ment jól, láthatóan nagyon küzdött, de sokat rontott, és végül 311,8 kört produkált, a csapat pedig 628,1 körrel fejezte be a viadalt a tizedik pozícióban. A másik párban Dénes Eszternek teljesített jobban és gyorsabban. Az UTE puskása 315,3 kört ért el, míg klubtársa, a többszörös Eb-győztes, olimpiai ötödik Péni István 313,4 kört tett hozzá a 628,7 körös összeredményhez, mely a nyolcadik helyet jelentette.

 Az aranymeccshez 630,9, a bronzmérkőzéshez pedig 630,4 körre volt szükség.

“Ez egy olimpiai szám és erre is nagyon készültünk. Reméltük, hogy az egyik páros bejut a döntőbe” – kezdte értékelését az MTI-nek Kissné Oroszi Edit szakágvezető. “A két lány nagyszerűen teljesített ma, a fiúk viszont magukhoz képest picit gyengébbek voltak, de reméljük, hogy a ma délutáni edzésen javítani tudják majd a hibákat.”

A szakember külön kiemelte Mészáros Eszter produkcióját, mely szerinte bizakodásra ad okot a pénteki egyéni versenyre, melyen nem csupán az érmekért megy majd a harc, hanem két olimpiai kvótáért is. “Bizakodunk, hogy ez a formája holnapig kitart, mert ha ugyanígy elkezdi az első három sorozatot, akkor minden remény megvan arra, hogy döntőbe kerülhessen” – jegyezte meg Kissné Oroszi Edit.

Csütörtökön a férfiak és nők légpisztolyos egyéni versenyét rendezik meg Győrben. Mindkét számban két-két ötkarikás hely talál gazdára.

Kapcsolódó témák: #2024 | #eredmények | #légfegyveres Eb Győr | #sport |