Hirdetés

Legenda a klub élén: Görbicz Anita lett az Audi ETO új elnöke

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2022.04.05. 18:33

Miután a Győri Audi ETO KC-t 2016 óta vezető dr. Bartha Csaba közös megegyezéssel távozott a klubtól, az első számú magyar női kézilabdacsapat új elnököt választott. A zöld-fehérek első embere Görbicz Anita, a klub legendás játékosa lett, a jövőben ő tölti be az elnöki tisztséget.

Hirdetés

A klub honlapján megjelent közleményében azt írják: “A Győri ETO Kézilabda Club az egyesület alapszabályának értelmében Közgyűlést hívott össze, ahol a tagság megválasztott egy új Elnökséget, melynek tagjai Görbicz Anitát kérték fel a klub vezetésére. Az új elnök megbízatása három évre szól. A klub eddigi működési modelljében a Magyar Kézilabda Szövetség jövő évi Versenykiírása értelmében a közeljövőben átalakulás várható.

A Győri Audi ETO Kézilabda Club a közelmúltban Közgyűlést tartott, ahol az egyesület tagja új elnökséget választottak meg. Minderre azért volt szükség, mivel több elnökségi tag is jelezte, hogy a jövőben nem tudják ellátni az elnökségbeli feladataikat. Ezáltal az egyesületet immár egy héttagú, részben új Elnökség vezeti.

Hirdetés

A Győri ETO Kézilabda Club újonnan megválasztott elnökségének tagjai:

Vanyus Attila
örökös tiszteletbeli elnök

Endrődi Péter
Győr Megyei Jogú Város, kabinetfőnök

Görbicz Anita
Győri Audi ETO KC, sportigazgató

Pálinger Katalin
Magyar Kézilabda Szövetség, alelnök

Radnóti Ákos
Győr Megyei Jogú Város, sportért felelős alpolgármester

Virág-Adorján Andrea
Győr Megyei Jogú Város, polgármesteri főbiztos

Wieszt Attila
Endo Plus Service Kft., ügyvezető igazgató

Az egyesület Alapszabálya értelmében a frissen megválasztott Elnökség saját tagjai közül kellett, hogy válasszon elnököt. Az Elnökség 2022. április 5-i ülésén egyhangúan Görbicz Anitát kérte fel és választotta meg az elnöki pozíció betöltésére.

„Óriási megtiszteltetés, ám ugyanakkor nagyon nagy felelősség, hogy engem választottak meg elnökké szeretett klubomban. Gyerekkorom óta az ETO az életem. Csak itt sportoltam, csak itt edzettem, minden sikeremet itt játszva értem el, gyakorlatilag lehetetlen leírni mi mindent köszönhetek az ETO-nak. Számomra egyértelmű volt, hogy jelen helyzetben segítem a klubot, és elfogadom az elnöki pozícióba jelölést. Egykori csapatkapitányként nagyon jól tudom, hogy mennyire fontos a csapatmunka, mostantól ismét egy remek „csapat” vezetője lehetek, de ezúttal a pálya helyett az irodában állunk majd helyt. Szeretném kiemelni, hogy az egyesület eddigi formájában csak 2022. június 30-ig működik tovább. Azt követően a Magyar Kézilabda Szövetség klublicensz szabályzata értelmében csak gazdasági társaság indulhat el az új pontvadászatban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az eddig megismert klubban hivatalosan csak az akadémiai rendszerben szereplő fiatalok alatti, utánpótlás korú sportolók maradnak nyártól. A felnőtt csapat tagjai és az Akadémián szereplő csapataink jogilag egy újonnan alapított gazdasági társaságba kerülnek majd át. Ezúton szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat, ahogy korábban a pályán, úgy most az egyesület élén is igyekszem a maximumot nyújtani!” – nyilatkozta Görbicz Anita elnök.

Klubunk ezúton tájékoztatja a közvéleményt, hogy a létrehozandó új gazdasági társaság alapításának folyamata elkezdődött és a tervezett ütemben halad, azaz nem lesz semmilyen adminisztratív akadálya annak, hogy a Győri Audi ETO KC csapata elinduljon a K&H Liga következő, 2022/23-as kiírásában” – szerepel a közleményben, amit a klub honlapján tettek közzé.

A 38 éves klubikon egész pályafutása során, 1997 és 2021 között kizárólag győri színekben kézilabdázott, irányítóként és balszélsőként ért el kiemelkedő sikereket a klubbal. Az ETO-val ötször nyert Bajnokok Ligáját, háromszor ezüst-, egyszer bronzérmet szerzett a sorozatban zöld-fehér színekben. Emellett háromszoros EHF-kupa-ezüstérmesnek és KEK-másodiknak is vallhatja magát. 13-szor volt NB I-es aranyérmes, 14-szer nyert Magyar Kupát.

A világ legjobb női játékosának egyszer, az év legjobb magyar kézilabdázójának hatszor választották meg. A válogatottban 233 mérkőzésen 1111 gólt dobott. Olimpiai negyedik és ötödik lett, emellett világbajnoki ezüst- és bronzéremmel büszkélkedhet, emellett van két Eb-harmadik helyezése is.

Elnökként hatalmas kihívás vár rá. Célja, ahogy játékosként, úgy most a klub vezetőjeként is sikerre vezesse az ETO-t.

,,Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek az ETO elnöke. Már az hatalmas büszkeséggel töltött el, hogy egyáltalán a nevemet megemlítették az elnökválasztás kapcsán. Most már több mint fél éve dolgozom a klubnál sportigazgatóként, beleláthattam, hogy működik a rendszer. Azt tapasztaltam eddig is, hogy mindenki egy csapatként dolgozik az ETO-ért. Bízom benne, hogy az elnökségi időm alatt is sokan fognak segíteni, és csapatként tudunk együtt dolgozni”mondta Görbicz Anita a Győr+ Médiának.

Nyártól gazdasági társasággá alakul át az ETO.

,,A felnőtt csapat a gazdasági társasághoz fog tartozni, illetve az akadémiai csapatok is. Az U8-tól a tizennégy évesekig viszont az egyesülethez tartoznak továbbra is, így az utánpótlást fogom felügyelni” – jelentette ki a sportvezető.

Szót ejtett arról is, milyen céljai vannak a klub első embereként.

,,Elnökként most nyárig, amíg nem alakul meg a gazdasági társaság, mindenért felelek. Így a felnőtt és utánpótláscsapatokért is. A céljainkat még a szezon előtt kitűztük. A felnőtt együttes számára az a cél, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe bejusson, s ott a lehet legjobb eredményt érje el, tehát nyerje meg a sorozatot. A hazai bajnokságban vissza kell szereznünk az első helyet, és a Magyar Kupát is szeretnénk megnyerni. Az utánpótlás komoly változásokon megy át, itt is pozitív irányban haladunk” – fogalmazott Görbicz.

Görbicz Anitának a város polgármestere is gratulált.

“Görbicz Anita Győr büszkesége, a világ egyik legjobb női kézilabdázója, aki ezer szállal kötődik az ETO KC csapatához. Ezt mindenki tudja, ezért nekem az a véleményem, hogy Győrben Görbicz Anitát nem kell megmagyarázni. Sok sikert kívánok neki a sportvezetői munkájában is! – nyilatkozta dr. Dézsi Csaba András, aki Görbicz Anitát elnöknek javasolta.

Az előzményekről az alábbi cikkekben írtunk:

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC | #női kézilabda |
likeold
a fb oldalunkat