Kuznyecov Szergej az ETO FC Győr új edzője

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.02.24. 12:55

Az új edző hivatalos bejelentésre február 24-én került sor, amikor is a klub a honlapján egy közleményben tudatta, hogy az ETO FC Győr kispadján Kuznyecov Szergej váltja Antonio Munozt.

Több lap is beszámolt róla, hogy február 22-én csütörtökön Győrben járt Kuznyecov – aki legutóbb az NB I-ben szereplő DVTK-t irányította –, és az ETO vezetőivel tárgyalt arról, hogy átveszi a csapat irányítását a spanyol Antonio Munoztól. A sajtóinformációk szerint akkor inkább úgy állt a történet, hogy nem lesz megállapodás a vége, mert a felek sem szakmai, sem anyagi kérdésekben nem jutottak dűlőre.

A Nemzeti Sport pénteki hírei azonban már arról szóltak, hogy lényegesen változott a helyzet: mindkét oldal engedett a feltételeiből, közeledtek az álláspontok, ezért az ukrán-magyar edző Miskolcról újra Győrbe utazott, ahol folytatták a tárgyalásokat.

Az ETO FC Győr február 24-én reggel előbb arról számolt be, hogy felbontották Antonio Munoz szerződését, s ekkor már sejteni lehetett, hogy tényleg sikerültek a tárgyalások Kuznyecovval.

A hivatalos bejelentésre sem kellett sokat várni, az eto.hu-n az alábbi hír jelent meg az új edző személyét illetően:

Az ETO FC Győr új vezetőedzője a korábban a DVTK-t élvonalba juttató Kuznyecov Szergej.

Kuznyecov Szergej 1982-ben Harkivban született. Játékosként a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, ahonnan 2000-ben, a finn élvonalbeli Jokerit gárdájába távozott. Egy év után visszatért a fővárosba, és az FTC keretéhez csatlakozott. Ezután több országban légióskodott, többek között fehérorosz, moldáv és litván bajnokságot nyert, utóbbiban, 2006-ban a gólkirályi címet is megszerezte. Labdarúgó karrierjét Ukrajnában, a másodosztályú PFK Szevasztopol csapatában zárta le, ahol újfent gólkirály tudott lenni.

Az új szakmai stáb

Edzői pályafutását az orosz élvonalbeli Arszenal Tula gárdájánál kezdte, ahol asszisztensedzőként tevékenykedett. Ezután szintén másodedzőként került a Szpartak Moszkva csapatához, itt beugróként vezetőedzőként is szerepet kapott. Moszkvából két szezon után Görögországba távozott, és a Panathinaikos stábját erősítette.

2022-ben a DVTK vezetőedzője lett, és a miskolci csapatot bajnokként az NB I-be vezette az elmúlt szezonban.

A komoly ambíciókkal rendelkező szakember nagy lendülettel és bizonyítási vággyal vág bele a munkában, amiben segítségére lesz szakmai stábja is. Ebben helyet kap a 43 esztendős ukrán Dmitrii Parkhomenko pályaedzőként és a 46 éves Petar Milcanovic erőnléti edzőként. Rajtuk kívül továbbra is a vezetőedző munkáját segíti kapusedzőként Sebők Zsolt, valami asszisztensedzőként Lipták Zoltán.

Kuznyecovnak nincs sok ideje a következő mérkőzésig, ugyanis hétfőn egyből a Nyíregyháza elleni rangadón debütál a kispadon, de addig is mindent meg fog tenni, hogy a lehető legrövidebb idő alatt megismerje a csapatot. – írja az eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |