„Kupánvágás”: az egyik csapat játszott, a másik halasztott!

Győr+ Fotó: eto.hu
2024.03.19. 13:28

Amíg az ETO FC női csapata nem kevesebb, mint nyolc játékosát nélkülözve is pályára lépett vasárnap délután Budaörsön, addig a Haladás együttese elhalasztotta az elmúlt hétvégére kiírt találkozóját. Hogy ennek miért is van most különös jelentősége? Nos, szerdán 16 órakor Szombathelyen, a két csapat egymás ellen szerepel, a tét pedig nem kisebb, mint a Magyar Kupa döntőjébe jutás!

A fináléba kerülés egy mérkőzésen dől el – döntetlen esetén nem lesz hosszabbítás, hanem rögtön büntetők következnek – , a nyertes pedig az MTK-FTC találkozó győztesével csaphat majd össze a budapesti döntőben.  

“Le a kalappal a lányok előtt, hiszen nem először kell egy héten belül három tétmérkőzésen is pályára lépniük” – mondta Horváth Cs. Attila, az ETO FC szakág vezetője. “Ráadásul, az sem mindennapos dolog, hogy keretünk közel felére nem számíthattunk a legutóbbi bajnoki mérkőzésünkön. Szerencsére, játékosaink jól reagáltak erre a különös helyzetre, és a pályán, valamint a pályán kívül is remek csapategységet mutatva, főként a második félidőben, remek teljesítményt nyújtva, szereztük meg a fontos pontokat vasárnap idegenben. Budaörsön, a nagy szélben, nagyon stabil volt a védelmünk, középpályán harcosan futballoztunk, támadóink, Vachter és McCarthy pedig nagyon gólerősnek bizonyultak. Kiemelendő, hogy az immáron magyar állampolgár, nem egészen tizenhat esztendős kapusunk, Krizsan Niki, először volt a kezdőcsapat tagja, a tizennyolc éves Rajkovic Flóra most mutatkozott be az első osztályban, míg a hasonló életkorú Petrovics Petra, ezúttal két gólt is szerzett az élvonalban.”

Nem sok idejük marad a pihenésre, szerdán már egy szombathelyi kupamérkőzés vár a csapatra.

“Nem is akármilyen, hiszen a Magyar Kupa döntője a tét, címvédőként pedig nem lehet más célunk, mint, hogy újra bejussunk a fináléba! Nagyon meglepődtünk, amikor az MLSZ adatbankján, szembesültünk azzal, hogy a Haladás-Szeged mérkőzés elmaradt a hétvégén. Természetesen nem tehettünk mást, mint ezen nagyon gyorsan túlléptünk, és hétfőtől teljes erővel, kizárólag a saját feladatunkra koncentrálunk, olyan dolgokra, amelyeket magunk befolyásolhatunk. A szakmai és az egészségügyi stábunk mindent elkövet, hogy ezen a rendkívül fontos találkozón, minél több, jó állapotban lévő játékosunk léphessen pályára. Szeretettel várjuk szurkolóinkat a Haladás stadionjába, és bízunk benne, hogy a vasárnapi férfimérkőzés után, szerdán délután, a női találkozó után is a győri szimpatizánsok lehetnek majd boldogabbak!”

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás |