Különleges edzés: fővárosi kiküldetésben a győri tenisz palánták

P. Csapucha Adrienn Fotó: Győr+
2023.03.05. 17:13

A GYAC tenisz szakosztályának legfiatalabb sportolói, valamint az ugyancsak győri Labdabanda csapat fiatal tehetségei vasárnap a fővárosba, a Nemzeti Edzésközpontba látogattak, hogy egy különleges edzés résztvevőiként segítsék az oktatók munkáját. A lelkes gyerekek felejthetetlen élménnyel gazdagodtak, ahogy a szakemberek is, akik a gyerekek teljesítménye által arról is meggyőződhettek, hogy bizony Győrben komoly teniszképzés zajlik.

Az ITF (International Tennis Federation) 2007-ben indította el „Play and Stay” nevű kampányát annak érdekében, hogy a fiatalok körében népszerűsítsék és megszerettessék a tenisz sportágat. Örömteli, hogy a kampány indulása óta Magyarországon is egyre több gyermek ragad teniszütőt, így biztosítva utánpótlást a magyar tenisz sport és a nemzeti szövetség számára.

Az elmúlt napokban először rendezték meg hazánkban a „Play and Stay” oktató licenc minősítő továbbképzést, melyen az ITF kiváló szakértője, Hrvoje Zmajic is részt vett. A program egyik záróakkordja volt az a gyakorlati, közel 2 órás edzés, melyen a győri gyerekek kapták a főszerepet. Berecz Benedek tanítványai, azaz a GYAC legfiatalabb, igazolt játékosai, valamint a Szombati-Serfőző Eszter vezette Labdabanda tehetséges tagjai örömmel vettek részt az eseményen. Lelkesen és fegyelmezetten hajtották végre a feladatokat, igazi sportolóként viselkedtek a tenisz palánták.

„Nagyon fontos az, hogy hazánkban is minél több fiatal kerüljön kapcsolatba ezzel a csodálatos sportággal. A Play and Stay vidám és gyerekközpontú edzéseket kínál, így a kollégáinkat is úgy tudjuk megtanítani a legújabb trendekre, ha már eleve a fiatalokkal közösen demonstrálják azokat a feladatokat és edzés metodikákat, amelyek segítik őket a fejlődésben” – mondta a győri teniszezők kísérője, Szombati-Serfőző Eszter, aki nem mellesleg a Magyar Tenisz Szövetség Gyerek Tenisz Bizottságának is a vezetője. „Nagyon ügyesek voltak a tanítványaink, nagyon büszke voltam rájuk, ahogy a szülők is. De a legfontosabb az, hogy csak mosolygós arcokat láttunk, nagyon élvezték a programot, melynek zárásaként természetesen egy kis ajándékkal is kedveskedtünk a kicsiknek. Új környezetben, új hatások érték őket, ez pedig nagy szerepet játszik a fejlődésükben” – tette hozzá a szakember.

Fiúk és lányok kipirosodott arccal, élményekkel felvértezve indultak haza Győrbe, ahol hétfőtől gőzerővel folytatódik a munka, mind a GYAC-nál, mind pedig a Labdabandásoknál.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Labdabanda | #tenisz | #utánpótlás |