Több mint négyszáz gyerek jelentkezett

Központi kiválasztót tartanak a kiemelt kézilabda-akadémiák

Győr+ Fotó: NEKA
2022.10.28. 12:09

Egy forradalmian új formát választottak a tehetségek kiválasztására ebben a versenyidényben az államilag támogatott kézilabda akadémiák.

Hirdetés

Korábban valamennyi akadémia saját szervezésben, saját elvek alapján válogatott a jelentkező fiatalokból, idén azonban hosszas egyeztetések utána a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ koordinálásával központi kiválasztókat rendeznek. A támogatott műhelyek szakmai stábjai valamennyi helyszínen egységes szempontok és tematika szerint értékelik a 2008-2009-es születésű játékosokat, a végső kiválasztásnál pedig többek között figyelembe veszik azt is, hogy jelentkezésnél a gyerekek mely akadémiákat jelölték meg preferenciaként az erre a célra fejlesztett internetes regisztrációs felületen. A tegnapi, azaz az október 27-i határidőig több mint négyszáz gyerek adta be a jelentkezését.

A kezdeményezésben részt vevő akadémiák: Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia (Balatonfüred és Veszprém), DVSC Kézilabda Akadémia, FTC Kézilabda Akadémia, Győri Audi ETO Kézilabda Akadémia, Nemzeti Kézilabda Akadémia, Pick Kézilabda Akadémia.

Az első fordulóra október 29-én, szombaton került sor, a fiúk Balatonfüreden, a lányok Budapesten (FTC) kezdenek. Két-két nap múlva bekapcsolódik Szeged, Debrecen és Győr is helyszínként, a második fordulóra pedig november 14-én, illetve 21-én Balatonbogláron kerül sor.

Mocsai Tamás

Bár tudom, hogy a hétköznapokban az élsport mellett az utánpótlásra kevesebb fókusz esik, de fontosnak tartom elmondani, hogy ez a kezdeményezés unikális, mutatja, hogy a sportág fejlesztése érdekében igenis össze tudnak fogni a különböző szakmai műhelyek. Remélem, hogy a tehetségek így olyan helyre kerülnek, ahol a leginkább biztosított a fejlődésük. Mindemellett az egyes akadémiák kvótáit is optimálisan ki lehet használni, gondolok itt a felvehető létszám és a posztokra való esetleges túljelentkezés harmonizálására is” – mondta Mocsai Tamás, a NEKA és a Kézilabda-specifikus Módszertani Központ ügyvezetője.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #kézilabda |