Tokió2020

Kozák Luca nem jutott döntőbe 100 m gáton

Győr+
2021.08.01. 12:54

Kozák Luca az elődöntőben nem ért célba, így nem jutott be a fináléba 100 méter gáton vasárnap a tokiói olimpián.

 A 25 éves futó az első elődöntős futamban kapott helyet, melyben rosszul kapott lábra, már az első gátnál nagy hátrányban volt a riválisokkal szemben, majd hiába jött fel, a hatodik gát után a következőt nem tudta venni, és nem futott tovább.

Az olimpia előtt úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évek eredményei alapján 12.65 és 12.70 közötti idővel lehet bekerülni az olimpiai döntőbe, ő pedig szeretne azok között lenni, akiknek erre van esélyük.

Kozák az elődöntőben nem jól rajtolt, de kezdett felzárkózni, ám féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett.

“A harmadik-negyedik gátnak aláfutottam, aztán a hetediket letalpaltam és ennyi volt. Ez van, amikor nem magamra figyelek, csak megyek előre” – nyilatkozott Kozák Luca. – “Most rengeteg érzelem van bennem, nem így jöttem ki, hogy ez lesz a vége. De lesz még olimpiám.”

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzátette, vannak visszatérő hibák, melyeket ki kell javítania.

“Bíztam benne, hogy 12.80-on belüli időt tudok futni” – mondta. – “Megyünk tovább, jövőre sok nagy verseny lesz, remélem, előbb-utóbb odakerülök a legjobbak közé.”    

Hétfőn egy magyar atléta szerepel az olimpián: a kalapácsvető Halász Bence a selejtezőben lép dobókörbe.

Kapcsolódó témák: #atlétika | #Magyarock | #Tokió2020 |