X. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj

Kozák Luca és Halász Bence a legjobbak között

Fotó: Rózsa Tamás
Győr+
2020.08.20. 09:19

Noah Lyles két győzelme, Kozák Luca országos csúcsa és Orlando Ortega díja mindent vitt.

Szikrázó napsütésben, enyhe szélben, 25 Celsius-fokos időben, Németh Zsanett – a Dobó SE kalapácsvetőjének – kísérletével kezdődött a – zárt kapuk mögött rendezett – X. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj, a székesfehérvári, Bregyó-közi regionális atlétikai központban.

Az első versenyszám a francia Alexandra Tavernier (73.09) és a lengyel Malvina Kopron (72.68) küzdelméről szólt, és az előbbi győzelmével zárult, a harmadik helyre a fehérorosz Hanna Malisik (70.59) vetette fel magát. A magyarok közül Gyurátz Réka (66.80) hatodik, Orbán Éva (62.36) nyolcadik helyen zárt.

Fotók: Rózsa Tamás

Réka a verseny után elmondta, hogy több technikai hibát is vétett, a sebessége sem volt az igazi, így elégedetlen a teljesítményével, de még legalább három megmérettetése lesz idén, így bizakodó.

Halász Bence és Wojciech Nowicki

A férfi kalapácsvetők közül a lengyel Wojciech Nowicki (78.07) bizonyult legjobbnak, megelőzve Halász Bencét (78.00), és az élete legjobbját elérő, ukrán Mihajlo Kohant (77.78). A négyszeres világbajnok, lengyel Paweł Fajdek (76.08) negyedik, olimpiai bajnokunk, Pars Krisztián (70.59) nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

Kozák Luca

Halász Bence is többet várt magától, ahogy a verseny után elmondta, szerette volna végre túldobni a 80 métert, de szerinte hamarosan meglesz az is.

A legjobb magyar versenyzőnek a nők között Kozák Lucát, a férfiaknál Halász Bencét választották.

Halász Bence

A verseny végén Gyulai Márton, versenyigazgató köszöntötte a szervezőbizottság elnökét, az augusztus 19-én születésnapját ünneplő Deutsch Pétert.

A részletes beszámolóért kattintson IDE!


Forrás: gyulaimemorial.hu
Fotók: Rózsa Tamás

Kapcsolódó témák: #atlétika |