Következik a döntő döntője!

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.25. 09:47

Rendkívül izgalmasan alakul a női labdarúgó NB I döntője, amely az egyik csapat két győzelméig tart, s amely jelenleg 1-1-re áll. A mindent eldöntő találkozóra, a Ferencváros és az ETO FC Győr együttesei között, vasárnap 20.15 órakor kerül sor, Budapesten, a Groupama Arénában (M4Sport TV).

Hat nap alatt három döntő mérkőzés, ez bizony erőpróbáló feladat, s nem is általános a labdarúgásvilágában, főleg nem a női labdarúgásban. A két zöld-fehér csapatnak most ezt kell végig csinálnia, és aki túléli ezt az érdekes triplázást, az lesz a magyar bajnok! Az első mérkőzést a fővárosban 1-0-ra az ETO nyert, míg a győri találkozón, szintén 1-0-ra, a Fradi győzött. A mérkőzések a nagy melegben, küzdelmes csatát hoztak, s ugyan a finálé végre este lesz, nagy kérdés, hogy a néhány nap alatt megvívott összecsapások után, az egyébként is több hiányzóval rendelkező két csapat, milyen energiatartalékokat tud majd mozgósítani.

Az ETO háza táján pénteken a pihenésé és a regenerálásé volt a főszerep, míg szombaton már a vidózáson, a taktikai edzésen volt a hangsúly, hogy aztán vasárnap este, az utolsó leheletéig küzdjön majd a csapat idegenben, a bravúrért,  a bajnoki címért!  A győri lányok sérüléssel, betegséggel, fáradtsággal dacolva is nagyon elszántak, nem érik be a fantasztikus kupagyőzelemmel, a csodálatos bajnoki döntővel, megküzdenek az aranyéremért!  Az első két mérkőzés alapján kijelenthető, hogy a csapatok nagyjából egyenlő erőt képviselnek jelenleg, így várhatóan megint nüanszok fognak dönteni a találkozón, és az akaraterőnek, a szerencsének is hatalmas szerepe lehet.  

Forrás: ETO FC Győr