UNI Győr-MÉLY ÚT

Kosárlabda: rangadóra készül az UNI Győr

Fotó: Vig Norbert
Szigeti Sándor
2022.01.06. 20:03

Vérbeli kosárlabda rangadóra készül a város: szombaton a bajnokság harmadik helyén álló UNI Győr-MÉLY ÚT csapata a listavezető, és eddig hibátlan mérleggel rendelkező Sopron Basket együttesét fogadja az Egyetemi Csarnokban.

A két szomszédvár mostani összecsapása különösen izgalmasnak ígérkezik, hiszen a soproniak pontveszteség nélkül, hibátlan mérleggel vezetik a bajnokságot, míg a mieink hét győztes mérkőzésből álló sorozattal a hátuk mögött várják a hétvégi bajnoki fordulót. Iványi Dalmát, az UNI Győr-MÉLY ÚT vezetőedzőjét kérdeztük az esélyekről:

„A szezon első felében sok problémánk akadt, ezért örülök neki, hogy a mostani rangadó felszálló ágban találja a csapatot. Jókor jöttek a korábbi pofonok: október végétől változtattunk és új lapot nyitottunk, játékosok és edzők egyaránt. Decemberre ez már az eredményekben is megmutatkozott, így most azon az úton haladunk, amit a szezon előtt kitűztünk magunk elé.”

Mire lehet ez elég a bivalyerős Sopron ellen?

Fontos, hogy a győzelmek után jó szájízzel, jó ritmussal és önbizalommal érkezzünk meg ebbe a mérkőzésbe, még akkor is ha tudjuk, hogy a papírforma nem mellettünk szól. A tősgyökeres győriek egyébként azt mondják, ennél a párharcnál mindegy, hogy a két együttes éppen hol helyezkedik el a tabellán és hogyan áll fel: a Győr-Sopron és a Sopron-Győr kosárlabda meccs mindig igazi rangadó. Most az első helyezett csap össze a harmadikkal, ami külön presztízst jelent.

Fotó: Vig Norbert

Teljes a győri keret?

Sajnos Török Ági sérült, így rá nem számíthatunk. A két új igazolásunk, az amerikai Jordin Canada és az orosz Albina Razeva tegnap a Vasas ellen mutatkozott be, és rögtön hozzá is tettek a csapat játékához, de még korai lenne azt mondani, hogy sikerült a beépítésük. A helyzetünk tehát nem ideális, de ha száz százalékot nyújtva, precízen és koncentráltan kosárlabdázunk, képesek leszünk felvenni a versenyt a listavezetővel.

Egy ilyen találkozón a közönség támogatása is nagyon fontos.

Nagyon bízunk benne, hogy sokan kilátogatnak a meccsre, akár a családdal együtt is. A biztatásra pedig szükség lesz, hiszen Sopronból is biztosan érkeznek majd drukkerek, így minden esély megvan rá, hogy a lelátókon is remek hangulat fogadja a pályára lépő csapatokat.

Fotó: Vig Norbert
A UNI Győr-MÉLY ÚT – Sopron Basket találkozó most szombaton 17 órakor kezdődik az Egyetemi Sportcsarnokban.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #női kosárlabda | #sport | #UNI-Győr MÉLY-ÚT |