Hirdetés
Európa Kupa

Győzelemmel zártuk a csoportkört

Fotó: Vig Norbert
mti / gyorikosar.hu
2021.12.01. 20:02

Az UNI Győr MÉLY-ÚT legyőzte a vendég Sepsi-SIC együttesét a női kosárlabda Európa Kupa csoportkörének hatodik fordulójában, szerdán, ezzel a B csoport harmadik helyén végzett és még maradt esélye a továbbjutásra.

Hirdetés

A magyar együttes október 27-én ötpontos különbségű vereséget szenvedett riválisától, a szerdai meccs előtt pedig a Győr 1/4-es, míg ellenfele 4/1-es győzelmi mérleggel állt.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, az első negyedben hétpontos előnyt dolgoztak ki, melyből öt megmaradt a félidőre is. A folytatásban szinte fej fej mellett dobták a pontokat a csapatok, de a Győr első negyedben megszerzett előnye a lefújásig kitartott, így a magyarok négypontos sikert arattak.

A mezőny legjobbja a román együttes amerikai légiósa, Brianna Ashaki Fraser volt 27 ponttal, győri részről a szintén amerikai Beatrice Mompremier volt a legeredményesebb, ő 18 pontot szerzett.

UNI Győr MÉLY-ÚT – Sepsi-SIC (román) 73-69 (26-19, 18-20, 19-18, 10-12)

A csoportokból a két első helyezett és az 1-es konferencia négy legjobb harmadikja jut tovább a 32 közé, ahol már kieséses rendszerben folytatódik az EK. Az, hogy a Győr a négy legjobb harmadik helyezett között lesz-e, a további mérkőzések eredményétől függ.

Iványi Dalma: – Szerettünk volna szépen befejezni a csoportküzdelmet. Ez úgy sikerült, hogy taktikusan, fegyelmezetten játszott a csapat. Úgy tűnik, most már lassan, biztosan megyünk ki a gödörből.

Zoran Mikes: – Összességében a csoportszerepléssel elégedett vagyok. Most is jól játszottunk, jól küzdöttünk, a végjátékban volt egy-két buta hiba, ami a vereségünkhöz vezetett. Múlt héten fontos meccset nyertünk, vannak hiányzóink, sérültjeink, az utazásunk sem volt zökkenőmentes, busszal kellett jönnünk, ennek ellenére volt jó a teljesítményünk. 

Shay Colley: – Nagyon örülünk a győzelemnek. Mindenképpen nyerni szerettünk volna, csapatként küzdöttünk, ennek köszönhetően tudtunk nyerni. 

Brianna Ashaki Fraser: – Kicsit szomorú vagyok, hogy kikaptunk. Nagyon fizikális mérkőzés volt, az döntött, hogy mi hibáztunk többet.

Fotógaléria: Vig Norbert

Hirdetés