Kosárlabda: csúcsrangadó következik Győrben

Győr+ Fotó: Nagy Gábor
2024.03.08. 17:35

A bajnokságban veretlen és listavezető Diósgyőrt fogadja a második helyen álló SERCO UNI Győr szombaton az Egyetemi Csarnokban.

A két csapat eddig 49 bajnoki mérkőzést játszott egymással, és a decemberi sikerének köszönhetően 25–24-re vezet a DVTK. A Magyar Kupában is a DVTK felé billen a mérleg nyelve: öt mérkőzésből négyet a miskolciak nyertek, a Győr csupán egyszer diadalmaskodott.

A SERCO UNI jó hangulatban készül a csúcsrangadóra, ráadásul a játékosoknak kellemes meglepetésben volt részük: a csütörtök esti edzés végén a szurkolóink nőnap alkalmából virággal lepték meg a lányokat, akiket az Agrofeed UNI Győr NB I/B-s férficsapata is köszöntött kis édességgel.

Cziczás László vezetőedző így nyilatkozott az esélyekkel kapcsolatban:Nagyon sajnáljuk a DVTK vereségét az Euroliga negyeddöntőjében. Attól az eredménytől függetlenül nyugodtan kijelenthetjük, hogy az ország legjobb formában lévő csapata látogat hozzánk, melynek szeretnénk elvenni a hazai veretlenségét. A lányok ennek érdekében mindent megtettek a héten az edzéseken, nagyon jól dolgoztak. Elégedett vagyok, büszke rájuk. Bízom benne, ennek a mérkőzésen is meglesz majd az eredménye.

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik a győri egyetemi csarnokban.

TV-s szerkesztő: Fodor László