Kajak-kenu

Kopasz Bálint: ezüst után arany a szegedi Világkupán

Fotó: Marcali Gábor
Győr+/mti
2020.09.26. 13:53

Ezer méteren Fernando Pimenta revansot vett a tavalyi világbajnoki trónfosztásért, míg ötszázon Kopasz Bálint diadalmaskodott.

Fernando Pimenta nyerte a KI 1000 méteres versenyszámot Szegeden a Világkupán. A portugál klasszis a rajt után az élre állt, volt, hogy 2 másodperc fölötti előnnyel vezetett, és bár Kopasz Bálint a végén ritmust váltott egy kicsi ezúttal hiányzott neki a győzelemhez, így másodikként ért célba – írja a Graboplast Győri VSE Facebook oldala.

„Szerencsére a tegnapi után megfordult a széljárás, és ma hátszélben versenyezhettünk, amit én sokkal jobban szeretek. Sajnos láttam, hogy Pimenta a rajt után egy nagyon erős utazót ment, és éreztem, hogy bírni fogja a tempót. Úgy tűnik, tanult a tavalyi vereségből, én pedig sajnálom, hogy nem indítottam meg korábban a hajrát. Ezzel együtt gyönyörű csata volt, szuper időjárással és nagyon boldog vagyok, hogy tudtunk egyet versenyezni” – értékelt Kopasz Bálint.

De nemcsak Pimenta vett revansot a Graboplast VSE versenyzőjén a tavalyi világbajnokságon elszenvedett vereségéért, Kopasz Bálint is visszavágott.

A szolnoki OB második helye után ezúttal végig kontroll alatt tartotta az őt legyőző Varga Ádámot, ők ketten szinte végig egymás mellett haladtak, de az utolsó 150 méteren 2 másodperc különbség alakult ki végül közöttük, így Kopasz az ezüst után ötszáz méteren egy világkupa arannyal gazdagította éremkollekcióját.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #kajak-kenu | #sport |