Egy rendkívüli életút

Könyv Kammererről, a győri legendáról

Fotó: Kammerer Zoltán Facebook
Győr+
2019.11.23. 14:46

A karácsonyi könyvpiac egyik sláger sportkötetének számít Pálfalvi Gábor rádiós – újságíró Kamera című könyve, amely a napokban kerül a boltokba.

A lokálpatrióta győri szerző, több nagy sikerű sporttémájú könyv írója – Futball – láz; Idegenlégiósok; Életre halálra?; Sérült vándor; A futball király; Az aranysípos Puhl után –sorrendben hetedik kötetéből az egyik legsikeresebb magyar sportoló, az immáron huszonhárom esztendeje a Győri Vízisport SE színeiben „lapátoló” Kammerer Zoltán bámulatos győzelmekkel és kudarcokkal övezett rendkívüli életútját ismerheti meg az olvasó.

A szerző egyben bepillantást nyújt e sikeres sportág hazai, egyáltalán nem idilli életébe, viszonyaiba. Fellebbenti a fátylat a magyar kajak – kenu sport kulisszatitkairól, kényes kérdéseiről, anomáliáiról. A Kamera című kötetben a főszereplő mellett társai, a karrierjét segítő edzők, szövetségi kapitányok, sportvezetők, olimpiai bajnokok, rádió- és televízióriporterek, a hazai művészvilág illusztris színészei és zenészei is megszólalnak, a kajakos zseniről vallanak.

A könyv borítója

A sportág élő legendájával és a kötet szerzőjével, Pálfalvi Gáborral november 26-án, kedden 18 órakor Győrött a Kisfaludy Könyvtár II. emeleti rendezvénytermében találkozhatnak az érdeklődök.

A kötet győri bemutatóján részt vesz a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba és a szövetség elnöke, Schmidt Gábor is, akiktől ugyancsak kérdezhetnek az érdeklődök. A rendezvényt Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője nyitja meg. A könyvről laudációt mond Vén Lajos, a sportág győri alapítója, apostola. A kötet bemutatóján vetítésre kerülnek a főszereplő aranyéremmel zárult olimpiai döntői, a helyszínen lesz könyvárusítás és dedikálás is.

Kapcsolódó témák: #Helyi sport |