Kézilabda

Könnyek és papírforma

Győr+
2021.03.25. 07:14

A K&H női kézilabda liga 18 fordulójában a Dunaújvárosi Kohász KA volt a Győri Audi ETO KC ellenfele. A találkozót az Audi Aréna Győrben rendezték meg a dunaújvárosi sportcsarnok műszaki meghibásodása miatt. A dunaújvárosi csapaton végig érződött a megrendültség, amit masszőr kollégájuk, Bába Mihály elvesztése miatt éreztek. A végeredmény 18-40 lett.

Mindkét csapat megrendült hangulatban kezdte a mérkőzést a dunaújvárosi egyesület masszőre, Bába Mihály halála miatt. Rá emlékeztek a klubok a kezdősípszó elhangzása előtt.

A Győri Audi ETO hamarabb felocsúdott, és már az első támadásban Nze Minko megkezdte a gólgyártást, amiben a győri oldalon huszonnégyig nem is álltak meg a játékosok a félidő alatt. A Kohászon végig dekoncentráltságot lehetett érezni, sokat hibáztak és a védekezésük sem állt össze acélosan, de ezt most senki nem kérte számon a fekete mezben játszó csapaton.

Az ETO játékosai könnyen megtalálták a réseket ellenfelük védőfalában, és az iramukkal sem volt gond, szép lerohanásokat mutattak be az első harminc perc során még úgy is, hogy a játékosok nagy többsége néhány napja tért vissza a klubhoz válogatott edzőtáborokból. A Dunaújváros mindössze tíz gólig jutott a félidő folyamán, ami nagy részben a szokásosan zárt zöld-fehér védőfalnak és a mögötte remekelő Glausernek volt köszönhető.

A legtöbb gólig Faluvégi jutott, aki hatból ötször talált be a kapuba, valamint Görbicz, aki 4 gólt szerzett. A félidő végeredménye 10-24 lett.

A második játékrészben hosszú ideig csak a győri oldalon növekedtek a gólok az eredményjelzőn. A 41. percben Oftedal belőtte a 30. zöld-fehér találatot, amivel pontosan húsz volt a két csapat közötti különbség. A Dunaújváros első góljára ebben a félidőben tizenhárom percet kellett várni.

Danyi Gábor vezetőedző elég hamar, a 45. percben bizalmat szavazott az akadémista Csekőnek jobbszélen, majd néhány percet követően a szintén akadémiai nevelés Ogonovszky is pályára léphetett. Mindkét fiatal tehetség a mérkőzés lefújásáig a pályán maradhatott, és mindketten egy-egy góllal hálálták meg edzőjük bizalmát.

A találkozó alatt kereken negyven gólt szerzett az ETO, míg a Dunaújváros tizennyolcszor volt eredményes. A végeredmény 18-40 lett.

Győri Audi ETO KC

Danyi Gábor: „Szeretném őszinte részvétemen kinyilvánítani az egész dunaújvárosi kézilabda élet szereplőinek és Bába Mihály családjának. Mégy fájdalommal vettük tudomásul, hogy elment egy nagyszerű ember, egy igazi legenda – mondhatom ezt az egész ETO-család nevében. Ezen a mérkőzésen számunka a lényeg az volt, hogy a válogatott hét után próbáljunk másfél edzést követően visszaállni a klubéletbe. Mindkét félidőben más-más feladatokat oldottunk meg. Nem is szeretnék ma a kézilabdáról többet mondani. Nyilván meghatározta ellenfelünk teljesítményét ez a szörnyű tragédia. Óriási sportemberi méltóságról tettek tanúbizonyságot, hogy így is vállalták a mérkőzést.”

Silje Solberg: „Jó mérkőzést tudtunk játszani ma, és a védekezésünk is jól működött. Azt a fókuszt, amire ma képesek voltunk, az előttünk álló mérkőzésekre is meg kell tartanunk.”

Dunaújvárosi KKA

Vágó Attila: „Szörnyű erről a tragédiáról beszélni. Itt, a meccs előtt életem legnehezebb előadását tartottam az öltözőben. Nem is a kézilabdáról szólt, hanem arról, Misi azt akarná, hogy menjünk, és csináljunk. Képtelenek voltunk  koncentrálni, örültünk, hogy le tudtuk valahogy játszani ezt a mérkőzést és túl vagyunk rajta.”

Fodor Neszta: „Elsősorban szeretnék gratulálni a Győrnek. Nagyon furcsa volt tegnap este szavakat találni, és egyáltalán készülni erre a mérkőzésre. Nem volt velünk szeretett Miskánk, a megszokott kis dolgainkat nem tudtuk úgy csinálni, ahogy vele megszoktuk. De össze kellett szedni magunkat, és össze kellett rázódnunk. Úgy gondolom, minden tőlünk telhetőt megtettünk, minden erőnkkel azon voltunk, hogy ott legyünk a pályán. Hiszen Miska is azt mondaná, hogy küzdjünk és nézzük előre.”

 

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Audi Aréna Győr | #Győri Audi ETO KC | #kézilabda |