Könnyed támadójáték, agresszív letámadás

Fotó: O. Jakócs Péter
Nagy Roland
2022.08.10. 15:53

Pénteken hazai pályán az Újpest elleni mérkőzéssel kezdi a 2002–2023-as idényt ETO FC Győr női labdarúgócsapata. A lányok az előző szezonban bajnoki ezüstérmesek lettek az NB I.-ben, és megnyerték a Magyar Kupát. A célok a jövőben sem változnak, a csapat továbbra is a legjobbak közé szeretne tartozni. Ez nem lesz egyszerű, hiszen nőtt a riválisok száma: az előző évek nyolc klubot felvonultató bajnoksága után idén már tizenkét csapat szerepel az élvonalban. A nemsokára rajtoló idényben pályára lépő csapatot és a szakmai stábot sajtótájékoztatón mutatták be a belvárosban.

„Nem lesz könnyű bajnokság, az új lebonyolítási renddel minden mérkőzés felértékelődik, még a felkerülő csapatok ellen is. Kevés javítási lehetőség lesz egy-egy hiba után. Amikor ide jöttem, sokat gondolkodtam azon, hogy mi az a stílus, ami jellemző kell, hogy legyen az ETO-ra. Sokat olvastam a Verebes-korszakról, és mi így akarunk játszani, ami méltó a hagyományokhoz. Egy könnyed domináns támadójátékot szeretnének kombinálni az agresszív letámadással. Szeretnénk visszahozni az ETO-stílust, ezt szépen, lépésről lépésre visszahozni a női mezőnyben. Legyen benne a játékosok egyénisége, és a kellő fegyelem, keménység is” – mondta Dörnyei Balázs, az ETO vezetőedzője.

A játékoskeret alaposan átalakult, összesen tizenegy játékos távozott a klubtól más csapathoz, vagy zárta le pályafutását. Fél Alexandra munkahelyi elfoglaltsága miatt zárja le profi karrierjét az ETO-nál, ikertestvére, Patrícia továbbra is a csapat játékosa marad. Tillinger Dóra sérülés miatt vonul vissza, Rácz Zsófia pedig a válogatottnál dolgozik a jövőben edzőként. Szőcs Réka gyermeke születése után egyelőre szünetelteti pályafutását.

A rutinosabb játékosok közül többen is maradtak az ETO-nál, Süle Dórára is meghatározó szerep vár az új idényben.

„Úgy gondolom, hogy idén is nagyon jó csapatunk lesz, remek volt a felkészülésünk, erős, Bajnokok Ligája-induló együttesek ellen játszottunk edzőmeccseket. A csapat erősödött, hiszen rutinos és tehetséges fiatal játékosok is érkeztek, akik pótolják a távozókat, a közösség összetartó. A célok nem változtak, a bajnokságban a dobogóra szeretnénk odaérni, de jó lenne döntőbe jutni, ehhez minden feltétel adott. A Magyar Kupa győzelmet is jó lenne megismételni. A bajnokságban több csapat lesz, a feljutókkal is izgalmas meccsekre számítok, várjuk a szurkolókat a stadionba!” – beszélt röviden a tervekről Süle Dóra, az ETO válogatott játékosa.

Az önkormányzatnak nagyon fontos, hogy a győri sport sikeres legyen, és a sportélet működjön. Az ETO női labdarúgócsapatával tavaly magasabb szintre emelkedett a város együttműködése, hiszen anyagilag is támogatja a város a klub női szakágát. Ez a kapcsolat gyümölcsöző már most, hiszen a lányok rendkívül eredményesen szerepeltek az előző idényben. Fanatikus ETO-szurkoló vagyok, ezer szállal kötődöm a győri sportélethez, a többi klubhoz is, de az ETO a szívem közepe. Óriási élmény volt számomra ott lenni a kupadöntőn az MTK stadionjában, átélni a győzelem pillanatait. Erre az évre is hasonló élményeket kívánok a csapatnak és a szurkolóknak” – mondta Szeles Szabolcs alpolgármester.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #női labdarúgás | #sport |