Férfi-női röplabda

Könnyed győzelem, értékes pontszerzés

Homoródi Lilla/SZESEvolley
Győr+
2020.03.02. 05:51

A SZESE Győr férfi és női csapata is megküzdött a hétvégi mérkőzésen.

SZESE Győr–SzoESE 3:0 (11, 17, 17)
Győr, NB II-es férfimérkőzés, 50 néző. V.: Varjasi, Krasznai.

SZESE: Földes, Szántósi, Gyuris, Falvay, Lengyel, Tigyi, Bicskó (liberó). Csere: Kiss D. (liberó), Apáti, Mészáros Á., Csank, Sebestyén. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Jól kezdték a győri fiúk mérkőzést, s gyorsan nagy előnyt építettek ki a szombathelyiek ellen. Rengeteget hibáztak a vendégek, így 14–5-nél már kilenc ponttal vezettek a hazaiak. A különbség folyamatosan nőtt, így végül megérdemelten, s könnyedén húzta be a Győr az első játszmát.

Fotó: Homoródi Lilla/SZESEvolley

A másodikban sem sokat változott a játék képe: gyors, erőteljes és pontos támadásokat vezetett a Győr.

A harmadik szettet kicsit lazábban vették az otthoniak, így szorosan alakult a kezdés, majd magára talált a csapat, és a szombathelyiek próbálkoztak, ám minden felzárkózási kísérletük kudarcba fulladt, így végül a Győr könnyedén hozta a mérkőzést, s itthon tartották a három pontot.

Fehér Tibor: – Sikerült újra meggyőző játékkal elvernünk a szombathelyi egyetemistákat. Majdnem mindenkinek sikerült játéklehetőséget adnom, de így sem tudott olyan közel jönni hozzánk a vendégcsapat, hogy veszélyeztesse a győzelmünket. Az első két szettben nagyon összeszedett és koncentrált játékot mutattunk, amihez gratulálok a fiúknak, de a meccs vége fele, már kicsit kiengedtünk, ami látszott a teljesítményen.

Fotó: Homoródi Lilla/SZESEvolley

RÖAK Kaposvár–SZESE Győr 3:2 (17, -18, 11, -21, 12)
Kaposvár, NB II-es női mérkőzés. V.: Takács Á., Rák.

SZESE: Sinai, Léhner-Vargán, Lakatos R., Orbán, Tóth L., Juhász V. Csere: Hirni, Huber. Vezetőedző: Szamosi Balázs.

Kissé meglepték a győri lányokat a somogyiak a találkozó kezdetén, s a játékrész közepére 14–10-re léptek el. Ezt követően sok jó nyitásnak köszönhetően nagyobb előnyre tett szert a hazai együttes, s csak 21–13-után kezdett zárkózni a győri csapat. A második szettben jobban ültek a vendég nyitások, aminek eredményeként az egyenlítés is sikerült: 1–1.

A harmadik játszmában alig jutottak lehetőséghez a győriek, mert a rendkívül jó nyitásokból képtelenek voltak támadóhelyzeteket kialakítani. 2–1.

A negyedik szettben is a hazaiak szereztek vezetést, ám 10–6 után 15–12-ig jött a felzárkózás. 2–2.

A záróetapban hiába volt a hajrá, fordítani már nem sikerült. A Kaposvár így 3–2-re nyerte a mérkőzést; két pontot ott maradt, de egyet sikerült megmenteni.

Szamosi Balázs: – Szoros mérkőzést játszottunk és a pontszerzéssel elégedett vagyok. Az eredménnyel már nem feltétlenül vagyok az, mert habár szinte végig mi futottunk az eredmény után, benne volt a győzelem a mérkőzésben. Minden egyes pontunkért meg kellett szenvednünk, az ellenfél keveset hibázott,s rutinból olvasta a játékunkat, ezzel megnehezítve a dolgunkat. Gratulálok a Kaposváriaknak, de hazai pályán vissza akarunk vágni nekik.

SZESE Győr

Kapcsolódó témák: #Helyi sport | #röplabda |