Komoly céljai vannak az ETO férfi kézilabda-csapatának

Győr+ Fotó: Mekliz Fotó
2024.02.16. 20:05

Hosszú, de célokkal teli út kezdődött el 2023. nyarán a Győri ETO-UNI FKC életében. A férfi kézilabdacsapat ügyvezetője, Uhlig Rita értékelte az idény eddigi részét.

Túl van a csapat a 2023/2024-es szezon első felén. Igaz már két mérkőzést is lejátszott az együttes a tavaszi fordulóban, de tekintsünk vissza az őszi idényre. 15 mérkőzés, 13 győzelem, 1 vereség és 1 döntetlen fémjelzi az időszakot. Hogy értékeli az első félévet?

A csapat hatalmas elánnal és elszántsággal vágott neki a bajnoki szezonnak. A cél világos és egyértelmű volt a fiúk előtt: az NB I. bajnoki osztályba való kerülés. Mindenki tudta, hogy mire vállalkozott, mire írt alá mikor Győrbe érkezett, illetve már itt játszott. Szuper őszi idényt futottunk, ezt a számok is jól mutatják, de én láttam a hiányokat, a csapatkohézió fontosságának erejét.  A kollégáim gyakran mondják, hogy olyan szemüvegen keresztül ahogy én látom, nem látja senki a csapatot. Talán a különbségek, azok összehangolása tesz minket olyanná amilyenek vagyunk. Kollégái vagyunk egymásnak, egy felé húzunk. Az ősz a megalapozás időszaka is volt, az egymás iránti bizalom és hit kialakítása, megmutatása, hogy a kézilabdánknak, a játékunknak egyedi arca van. Mára már tudjuk, hogy alázat nélkül nem megy. Játszunk egymásért, a 2 pontért, a célunkért és Győrért!

A január hónapot az alapozás és felkészülés jellemezte. Hogy látja ezt az időszakot? A csapat felkészült fizikálisan a tavaszra?

Teljes mértékben kifacsarta őket a szakmai stáb. A fiúk odatették magukat, nem voltak kifogások. Tudjuk, hogy a kitűzött cél felénél vagyunk, itt nem szabad feladni. Nem hiszem, hogy a fizikai felkészülésükön fog múlni a tavasz.

A felkészülés után már idegenben és hazai pályán is szerepelt az együttes, viszont két különböző arcát mutatta meg a csapat. Mi a véleménye a két összecsapásról?

Kívülről nézni nagyon nehéz. Főleg annak tudatában, hogy tudom, hogy egyenként és csapatként is mire képesek. Kirajzolódott, hogy nekünk Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye, „nem fekszik”. Nyertünk de keserves küzdéssel, nem feladva. Majd jött az NB I/B. rangadója a Veszprém csapata ellen. A koncentráció magasfokon! Szinte tapintani lehetett az öltözőben, edzésen! Hihetetlen változás és ez is a mi csapatunk! Ezer arca van.

Kemény mérkőzések várnak a fiúkra tavasszal. Viszont jó lendületet adhat, hogy az egyik legnagyobb rivális ellen begyűjtötte az ETO a két pontot. Mit vár a többi mérkőzéstől és a tavasztól?

Alázatot, küzdelmet, kitartást, hitet, azaz az ETO-t! Persze sok nevetést is!

Hosszú évek óta újra az élvonalba kerülhet a győri férfi kézilabda. Ehhez a klubon, a csapaton kívül kell még valami, a szurkolók. Mit üzen nekik itt a tavaszi menetelés kezdetén?

A szurkolók, akik kijönnek hozzánk hétről hétre, és akik még nem, mindenkinek, akik a férfi kézilabdára gondolnak köszönöm! Kérem, tiszteljenek meg minket a bizalmukkal, higgyenek abba, hogy sok év után újra a nagyok között üdvözölhetjük az ETO-t! Visszatérünk a gyökereinkhez! Jöjjenek ki újra a Magvassyba, érezzük meg újra a férfi kézilabda szépségét! Buzdítsák a győri fiatalokból álló csapatot, akik hisznek a sikerben!

Kapcsolódó témák: #ETO | #kézilabda |