Az EHF kisorsolta a női kézilabda Bajnokok Ligája következő kiírásának csoportbeosztását.

Kőkemény csoportban az ETO KC

Győr+ Fotó: O. Jakócs Péter
2024.07.07. 18:37

A címvédő és immár hatszoros BL-győztes Győri Audi ETO KC a harmadik kalapból várta a sorsolást, és végül a B jelű nyolcasba került a norvég Vipersszel, a dán Esbjerggel, a német Ludwigsburggal, a francia Bresttel, a román Rapid Bucuresti-tel, és a dán Odense együttesével. Vagyis a mieink a legutóbbi döntős, elődöntős és negyeddöntős ellenfelükkel is összekerültek.

„Szerintem a csoport, amibe kerültünk, jó. Kemény ellenfeleket kaptunk, erős csapatokkal találkozunk majd, de mi is azok vagyunk. Jó egy olyan csoportban szerepelni, amelyben ilyen együttesek játszanak, mert így végig élesnek kell majd lennünk” – mondta a sorsolást követően Per Johansson.

„Természetesen hiányozni fognak a távozóink, de már nagyon várjuk, hogy az olimpia után az új játékosainkkal elkezdjük a közös munkát, és nekivágjunk ezeknek a nyomással teli, kemény feladatoknak. Ez elősegíti a fejlődésünket, hiszen több szempontból is új csapatot építünk” – tette hozzá a Győri Audi ETO KC vezetőedzője.  A BL-sorozat lebonyolítása nem változott: az első két helyen végzett csapatok automatikusan a negyeddöntőbe jutnak, a 3–6. pozícióban zárók pedig két meccses playoff-párharcot vívnak a nyolc közé jutásért.

Az EHF ugyancsak kihirdette az előző kiírás álomcsapatát, amelybe négy ETO-játékos is bekerült: Győri-Lukács Viktória mellett a norvég irányító Stine Oftedal, a dán kapus Sandra Toft és a dán védekező-specialista Line Haugsted is helyet kapott az all star-csapatban.

A BL-csoportkör első három fordulójának tervezett időpontjai: 1. forduló (szeptember 7–8.): Győri Audi ETO KC–Esbjerg 2. forduló (szeptember 14–15.): Buducnost Podgorica–Győri Audi ETO KC 3. forduló (szeptember 21–22.): Győri Audi ETO KC–Vipers.

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #kézilabda | #sport |