Klubrekord és válogatott meghívók

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.09.13. 13:01

A Budaörs ellen szerzett tizenegy találatával gólcsúcsot döntött, klubrekordot ért el az ETO FC Győr élvonalbeli női labdarúgócsapata. Ezenkívül örömhír az együttes háza tájáról, hogy a különböző válogatottakba több mint egy csapatnyi győri játékos kapott meghívót.

A Simple Liga legutóbbi fordulójában, szebbnél szebb találatokat szerezve, kiütéses, 11-0-ás győzelmet aratott hazai pályán a Budaörs ellen, az ETO FC női csapata. A nagy gólkülönbségű siker nemcsak a női csapat történetének eddigi legfölényesebb győzelme, de egyben azt is jelenti, hogy négy fordulót követően, az ETO áll az NB I-es táblázat élén. A győri csapatnál természetesen helyén kezelik ezt a győzelmet is, és a lányok már készülnek a következő megmérettetésre, ugyanis szombaton 16 órakor, az Astra HFC együttese látogat majd Győrbe.

Az ETO FC-nél folyó munkát dicséri az a tény is, hogy nem kevesebb, mint 13 játékosa kapott meghívót a különböző válogatottakba. A magyar felnőtt válogatott, a nők számára először megrendezendő Nemzetek Ligájában lép pályára, szeptember 22-én Albániában, míg szeptember 26-án, Írország vendégeskedik majd Budapesten. A keretben öt győri játékos, Kovács L., Vida, Savanya, Süle és Vachter kapott helyet, míg négyen – Borók, Kocsán, Öreg és Nagy F. -, a tartalékok között szerepelnek. Rajtuk kívül Frajtovics a szerb -, míg Semanova a szlovák válogatottban lesz érdekelt az NL-ben.

Az U19-es magyar válogatott szeptember 22-én és 26-án Skóciában lép pályára, és a zöld-fehér színeket a csapatban, Kern és Petrovics képviseli majd. Ugyanezen korosztályban, a szlovák együttesbe kapott meghívást csapattársuk, Szabová.

Az U17-es magyar válogatott szeptember 12-én és 14-én Telkiben szerepel, ahol Svájc legjobbjaival méri össze tudását, s a magyar csapatban ott lesz az ETO-ból Spilenberg és Ézsely. A hasonló korú szlovák válogatottból természetesen nem fog hiányozni a győri együttes tehetséges kapusa, Krizanova.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női foci |