ETO FC NB II

Klausz gólja három pontot ért

Fotó: nso.hu
Győr+
2022.05.15. 19:51

A Merkantil Bank Liga 37. fordulójába Szegeden vendégszerepelt az ETO FC NB II-es labdarúgócsapata, ahol gól nélküli első félidő után a második félidőben Klausz Milán góljával megszerezték a három pontot jelentő győzelmet.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia – ETO FC 0-1 (0-0)
Szeged, Szent Gellért Fórum. V.: Farkas T. (Baghy, Sinkovicz).

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Vári (Tóth G. 84′), Kővári, Simon Á., Kovács M., Csoboth (Gréczi 84′), Horváth K., Germán (Kóródi 58′), Gajdos (Dobos 78′). Edző: Andorka Péter.

ETO FC: Fadgyas – Kovács K., Csonka B., Fodor, Forgács (Vincze 46′), Toma, Tuboly, Óvári (Szimcso 67′), Vitális (Kiss M. 88′), Priskin (Farkas B. 67′), Bacsa (Klausz 67′). Vezetőedző: Klausz László.

Gsz.: Klausz (79’).
Kiállítva: Kóródi (75’).

A 8. percben egy szép támadás végén jutott el a labda Ódorhoz, akinek veszélyes centerezése után Fadgyas nagyot mentett, majd a védelem fel tudott szabadítani. A 11. percben egy hazai baloldali szöglet szállt át a hosszúra, amire Temesvári érkezett, kapura is tudta továbbítani a labdát, ám Kovács K. a gólvonalon mentett. A 28. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Horváth K. adott középre, ahol Gajdos érkezett, lövésébe az utolsó pillanatban tudott beleérni egy védő, így szögletre pattant a labda. Négy perccel később a zöld-fehérek előtt is adódott egy nagy lehetőség. Bacsa cselezgetett, majd középre adott, ahol Kovács K. próbált kapásból lőni, ám nem találta el a labdát, de ott maradt előtte, középre emelt, ahol Óvári a kapu fölé fejelt. Nem sokkal később Tuboly volt harcias, az alapvonalról passzolt vissza Priskinhez, aki kapásból egy védőbe bombázott. Az első félidő végére feszült hangulat alakult ki, Forgács és Horváth K. akaszkodott össze, aminek a végén mindkét játékos sárga lapot kapott. A 42. percben Vitális futott el a bal oldalon, majd középre adott, ahol Bacsa érkezett, ám az utolsó hazai játékos szögletre tudott menteni támadónk elől.

A második játékrész elején Priskin próbálkozott egy távoli lövéssel, a jobb felső irányába tartó lövése kevéssel kerülte el a kaput. Az 54. percben Fadgyasnak kétszer is hatalmas bravúrt kellett bemutatnia, előbb Simon Á. fejelt egy szöglet után, amit a győriek kapusa a felső lécre tolt, majd a kipattanó Vári elé került, amit szintén védeni tudtak a győriek. A 75. percben emberelőnybe került a kisalföldi csapat, miután Kóródit kiállította a játékvezető. A 77. percben Szimcso végzett el gyorsan egy szabadrúgást, Tuboly jobbról adott középre, amit Klausz vetődve fejelt kevéssel a kapu mellé. A 79. percben a győrieké a vezetés! Farkas B. lövése pattant le egy védőről, ami így Klausz elé került, a fiatal játékos a menteni próbáló Molnár-Farkas mellett a hálóba lőtt 0-1.

A 90. percben ismét Fadgyas hatalmas bravúrjára volt szükség. Egy visszafejelt labdát Temesvári lőtt kapura, amit Fadgyas nagy vetődéssel szedett össze. A hajrában még próbálkozott az egyenlítéssel a Szeged, ám a zöld-fehér védelem állta a sarat, így 1-0-s győzelmet aratott az ETO FC!

Klausz László: – Az első félidő nem tetszett, nem jól kezdtük a mérkőzést, kicsit belealudt a meccsbe a csapat, de kihúztuk kapott gól nélkül, aztán a félidőben rendeztük a sorokat. A második félidő jobban is sikerült, többet tudtunk az ellenfél kapuja előtt lenni. Aztán a kiállítással is lélektanilag felénk billent a mérleg, de éreztem mindenkin, hogy fel van pörögve, és ennek az lett a vége, hogy lepattanóból tudtunk egy gólt szerezni, és ezzel megnyertük a mérkőzést.


Tegnap a női focisták sikerének örülhettünk:

Forrás: ETO FC Győr Facebook oldala

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Helyi sport | #labdarúgás |