Klasszis norvég csapatnál folytatja Silje Solberg

Győr+ Fotó: gyorietokc.hu
2024.02.23. 20:03

Megtalálta új csapatát a Győri Audi ETO KC-tól nyáron távozó Silje Solberg, aki a női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő norvég Vipers Kristiansandhoz tér haza.

A Rába-partiakat 2020 óta erősítő Silje Solberg távozása már korábban biztos volt. Mint Endrődi Péter, a klub ügyvezetője elmondta, szerettek volna hosszabbítani a kapussal, aki azonban csak rövidtávú szerződésben gondolkodott volna Győrben, de nem tudtak megállapodni, ezért a játékos a hazatérés mellett döntött, és három évre írt alá a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását megnyerő Vipers Kristiansandnál.

„Nagyon boldog voltam, amikor hallottam az érdeklődésről és hogy lehetőségem nyílt hazatérni Norvégiába, ahol a legmagasabb szinten játszhatok. Tíz év légióskodás után számomra és a családomnak is ez a tökéletes alkalom, hogy hazajöjjek” – mondta új klubjának Silje Solberg, aki beszélt arról is, hogy a világ egyik legerősebb kapuspárosát alkothatják a szintén exgyőri Katrine Lundéval.

„Szerintem hihetetlenül jól dolgozunk együtt a válogatottban és már alig várom, hogy minden nap együtt dolgozhassunk. Ő egy olyan játékos, akitől minden átlövő fél világszerte és sokat tanulhatok tőle. Remélhetőleg, jól kiegészítjük egymást” – mondta Silje Solberg.

Szöveg és forrás: nemzetisport.hu

Kapcsolódó témák: #Bajnokok Ligája | #Győri Audi ETO KC. |