Kiválóan kezdtek tornászaink az EB-n

Győr+ Fotó: European Gymnastics
2024.04.24. 20:09

Riminibe utazott a magyar férfi tornászcsapat vasárnap. A kontinensviadalon először a férfi csapatselejtezőket rendezték meg.

A felnőtt férifiak mezőnyében Mészáros Krisztofer vezet az egyéni összetettben – írja a Magyar Torna Szövetség honlapja.

Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond alkotta magyar csapat a második helyen áll. Az első csoportban egyéniben Mészáros Krisztofer vezet, Balázs Krisztián pedig a negyedik helyen jár. Az Európa-bajnokságon megszerezhető egy olimpiai kvótáért Balázs szállhat harcba (Mészáros már biztosan részt vesz a párizsi játékokon).

A lebonyolítás a csapatok tekintetében a selejtezőben az 5-4-3-as rendszerben zajlik: csapatonként az öt főből négy tornász mehet fel egy-egy szerre, amelyekből a legjobb három pontszámot veszik alapul. A Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Molnár Botond alkotta trió 242.195 ponttal zárt. A csapaton túl Závory Szilárd egyéni indulóként három szeren mutatta be gyakorlatait.

Az első forduló után több magyar versenyző is döntős helyeken áll különböző szereken, de a végső pozíciók, illetve az egyes szerfinálék mezőnyei késő este derülnek ki, továbbá a szerdai napon hirdetik ki az egyéni összetett eredményt is.

Fotó: European Gymnastics Facebook-oldal

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #olimpia2024 | #torna |