Kiváló rehabilitációs stáb segítette a bajnok ETO-t

Pécskai István Fotó: eto.hu
2023.11.26. 17:45

Jubileumi esztendő az idei az ETO FC labdarúgócsapata számára, amely hatvan, negyven és tíz évvel ezelőtt is aranyérmes lett az élvonalban. Ebből az apropóból cikksorozatot indítottunk, amelyben bemutatjuk az 1963-as, az 1983-as és a 2013-as felejthetetlen diadal hőseit. A tíz évvel ezelőtti aranyéremről ezúttal Radó Krisztina mesélt, aki több mint egy évtizeden át dolgozott a zöld-fehér klubnál gyógytornászként.

„Nagyon jó érzés visszagondolni erre az időszakra. Örülök, hogy a részese lehettem a klub kiemelkedő sikerének. Büszkeséggel tölt el, hogy egy profi szakmai stáb tagja voltam, ahol a játékosok rehabilitációjában, sérüléseinek megelőzésében és egyénre szabott sportágspecifikus programok összeállításában volt szerepem – mesélte lapunknak Radó Krisztina, aki a Fradi ellen 1–0-ra megnyert, a bajnoki címet bebiztosító mérkőzés utáni pillanatokról is szót ejtett. – A találkozót követően hatalmas ünneplés vette kezdetét. Elsőként a stábtagokat dobták a medencébe a játékosok, mindez örök emlék marad számomra.”

Érdekesség, hogy akkoriban idehaza kuriózumnak számító, több millió forintba kerülő, amerikai Keiser-gépek segítségével fejlesztették a kondíciót, a mozgáskoordinációt, a lábakat, a karokat, a mélyizmokat és a felsőtestet a focistáknál. Az eszközök emellett a sérült labdarúgók rehabilitációjában is hasznosak voltak. A berendezéseket számítógépekkel kötötték össze, így az adatok segítségével nyomon tudták követni a játékosok felépülését és a fejlődését.

„Sikerült egy olyan magasan felszerelt rehabilitációs termet kialakítani, amiben a játékosok fejlődéséhez sok segítséget nyújthattunk. Mindig remek hangulatban zajlottak a programok, a játékosok örömmel jöttek a foglalkozásokra” – tette hozzá Radó Krisztina, aki 2011-től 2022-ig erősítette az ETO háttérstábját.

A szakembert nagyon megkedvelték a focisták, akik közül sokan ma is számítanak a szakértelmére.

„Sikeres volt a közös munka a szakmai stábbal és a játékosokkal is. Jó érzéssel tölt el, hogy sokan ugyan már más klubcsapatokban fociznak, de egy komolyabb sérülés kapcsán továbbra is felkeresnek, hogy a felépülésüket segítsem. A klub kötelékébe visszatérő volt játékosokkal, Dudás Ádámmal és Lipták Zoltánnal még együtt is tudtunk dolgozni. Kalmár Zsoltival pedig a mai napig tartom a kapcsolatot” – árulta el Radó Krisztina.

Kapcsolódó témák: #ETO | #labdarúgás |